Tirsdag, 9. februar 2021 — af Majken Munk

Simone fra Tillykke, I skal have trillinger: Det var forfærdeligt

Simone og trillingerne Hjalmer, Holger og Holly fra "Tillykke, I skal have trillinger!"
Simone og trillingerne Hjalmer, Holger og Holly fra "Tillykke, I skal have trillinger!"
Foto: June Juul/ DR
Under sin graviditet med trillingerne Hjalmer, Holger og Holly var Simone et nervevrag, der frygtede, at hun fødte alt for tidligt.

Simone og Benjamin lader seerne følge med i deres liv som forældre til trillinger i DR-programmet "Tillykke, I skal have trillinger!".

Men da de først fik beskeden om, at de ventede trillinger, ramte det meget hårdt. Efter et besøg hos gynækologen var Simone klar over, at der var en stor risiko for, at det ikke var alle tre babyer, der ville klare den.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Frygtede tidlig fødsel

Det var en hård besked for Simone og Benjamin, da gynækologen gjorde dem klart, at der var en stor mulighed for, at de ikke ville få alle tre babyer at se. De blev endda anbefalet en samtale om fosterreduktion på Rigshospitalet, skriver BT.

Men parret var enige om, at hvis alle tre fostre var sunde og raske, så skulle de ikke fjernes.

Efter nakkefoldsscanningen og en specialists vurdering fik Simone en god nyhed, nemlig at alle tre fostre var sunde.

Det var forfærdeligt

Men Simones bekymringer var langt fra ovre, og med informationer om risici forbundet med en trillinge-graviditet sad nerverne udenpå tøjet.

- Det var forfærdeligt. Mit hoved var ved at eksplodere. Jeg vidste, der var en stor risiko for, at de ville komme for tidligt, og det var det eneste, jeg kunne tænke på. Hvis de kom inden uge 24, ville de med meget stor sandsynlighed dø. Hvis de kom inden uge 28 var der en stor risiko for, at de ville tage skade, siger hun til avisen.

Da Simone endelig var i uge 28, åndede hun lettet op, og to uger efter blev hun og Benjamin forældre til trillingerne Hjalmer, Holger og Holly.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden