TILLYKKE: Den store bagedyst-Tobias vinder danmarksmesterskab

Tobias Hamannn-Pedersen.

Tobias Hamannn-Pedersen.

Foto: Lars Aarø
Tobias Hamann-Pedersen, der er tidligere vinder af ”Den store bagedyst”, har vundet danmarksmesterskabet i udførelsen af chokoladeskulptur.
Den 27-årige Tobias Hamann-Pedersen vandt ”Den store bagedyst” i efteråret 2014, og siden da har han trukket mange seere til sine DR-programmer om bagningens kunst.
 
En af de nysgerrige seere var konditor og chokolatier Palle Sørensen, der mente, at Tobias Hamann-Pedersen var god at have ombord til danmarksmesterskabet i udførelsen af chokoladeskulptur.
 
Palle Sørensen stod blandt andet bag den imponerende bryllupskage til Christiane Schaumburg-Müller og Liam O'Connors bryllup i december 2012.
 
 
Det gik hverken værre eller bedre, end at parret tog sejren hjem i mesterskabet, der blev afholdt den 6. marts i Herning.
 
 

Skulpturen er håndstøbt

- Jeg havde ikke regnet med det, men det var sindssygt at høre konferencieren udråbe vinderen, siger Tobias Hamann-Pedersen til BILLED-BLADET.
 
Skulpturen, der er to meter høj, er bygget op fra en træplade på 60x60 centimeter over temaet ”Alice i eventyrland”.
 
 
Det meste er håndskåret og håndstøbt, og der er lagt tre måneder og over 500 arbejdstimer i processen. 
 

Tobias Hamann-Pedersen var søvnløs

Derfor havde Tobias-Hamann-Pedersen heller ikke sovet meget op til den prestigefyldte konkurrence.
- På forhånd havde jeg sagt, at det var for nervepirrende til, at jeg ville gøre det igen, men nu kunne jeg godt tænke mig at være med til verdensmesterskabet, siger han.
 
Skulpturen bliver nu udstillet i Messecenter Herning indtil tirsdag, og herefter har Tobias Hamann-Pedersen en lille drøm om at udlodde dele af skulpturen på sin Instagram-profil.
 
Foto: Privat

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden