21. jan. 2021
Af Trine Larsen

TV-læge Peter Qvortrup Geisling indlagt på den lukkede afdeling

Peter Qvortrup Geisling
Peter Qvortrup Geisling
Foto: Morten Mejnecke
TV-lægen Peter Qvortrup Geisling har været indlagt på den lukkede afdeling på Vejle Sygehus i fem dage. Det handler "Lægens Bord" på DR1 om torsdag aften, hvor tv-lægen viser livet på afdelingen, hvor han ikke var udenfor en dør så længe han var "indlagt". Det fortæller han om her.

- Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Det var så spændende og givende at møde både indlagte patienter og personale, bl.a en natsygeplejerske, der har været i sundhedsvæsenet i 40 år og som jo er blandt dem, vi ofte glemmer at lytte til, fortælle rPeter Qvortrup Geisling, der log sig indlægge for at vise "livet på den lukkede".

- Der er så mange myter og fordomme forbundet med sådan en afdeling og de mennesker, som er indlagt. Jeg har altid følt et særligt ansvar overfor psykiatrien, de mennesker er jo nogle af dem, der har det sværest, og samtidig får de ikke nær de samme resourser, som andre dele af sundhedsvæsenet.

- Jeg ville gerne løfte "låget af", og måske komme nogle fordomme til livs, siger tv-lægen, der var indlagt nat og dag, og ikke udenfor en dør i fem dage. For både at mærke det på egen krop, men også for at få et godt forhold til de andre indlagte, som han omtaler som "de dejligste mennesker", som han fik mange gode natlige snakke med.

- Det var de mest stressede optagelser, nogensinde. Jeg måtte haste hjem derfra, for mens jeg var der, sidste år, kom den første smittede dansker hjem med Corona til Danmark, og jeg skulle til det første pressemøde, så min telefon glødede, mens jeg var der. Men vi nåede det hele, smiler Peter Qvortrup Geisling.

Peter Qvortrup Geisling lod sig i fem dage indlægge på den lukkede psykiatriske afdeling på Vejle Sygehus sidste år. Dét ophold vises i aften på DR1. kl. 21.25.

Læs mere om: