Lørdag, 22. oktober 2022 — af Laura Dalgård Hansen

Ude af Den store bagedyst: Derfor gik det helt i kage for Jasper

Jasper Finsen
Jasper Finsen
Foto: Carsten Mol/DR
Jasper havde det svært i alle tre udfordringer i "Den store bagedyst" lørdag aften, og han var ikke overrasket over at ryge ud af konkurrencen. Nu forklarer han, hvorfor det gik så galt for ham i programmet.

Vi er nu over halvvejs i dette års udgave af ”Den store bagedyst”, og lørdag aften blev syv deltagere skåret ned til seks.

Det var Jasper Finsen, som efter to svære dage i programmet måtte se sig slået og forlade konkurrencen.

Helvede brød løs

Dommerne var ikke vilde med hverken smagen eller udseendet på hans tal-kage, og heller ikke den hemmelige udfordring sad lige i skabet for den 22-årige bageentusiast fra København.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Helt galt gik det i mesterværksudfordringen, hvor Jasper slet ikke nåede i mål med sin kage, der var inspireret af Orange Scene på Roskilde Festival.

- I de sidste to minutter gik det op for mig, at jeg ikke ville blive færdig med kagen, og så brød helvede løs, fordi jeg vidste, det betød, at jeg ville ryge ud, fortæller Jasper om den sidste udfordring i program fem.

Kortere tid til at øve

I årets udgave af ”Den store bagedyst” er der flere hemmelige udfordringer, end der plejer, og dermed skal deltagerne i flere af programmerne også kun øve sig på en enkelt kage hjemmefra.

Men op til program 5 skulle Jasper og konkurrenterne både udtænke og øve tal-kagen og mesterværket.

- Man har en uge mellem hver episode til at øve og finde på og blive bedre. Op til det her program skulle vi forberede to kager, og vi havde en dag mindre. Det faldt bare fra hinanden, fortæller han og fortsætter:

- Jeg brugte lang tid på at finde ud af, hvordan man laver et telt som kage på tre og en halv time. Det tog så lang tid, at jeg ikke nåede at øve den så meget, og det bed mig i røven.

Jaspers ufærdige festival-kage
Jaspers ufærdige festival-kage
Foto: DR

Jasper havde også brugt lang tid på at udtænke og forberede sin lidt anderledes tal-kage, der ikke faldt i dommernes smag.

- Fordi første dag gik så dårligt, blev jeg i teltet, da vi var færdige klokken 18. Jeg blev tre timer ekstra for at øve chokoladen til dagen efter, for eller vidste jeg, jeg ville ryge ud. Jeg havde øvet chokoladen, men jeg havde ikke fået øvet resten af kagen nok, forklarer han.

Jasper ærgrer sig

Efter de tre udfordringer var Jasper klar over, at han lå i bunden af feltet, og det kom derfor heller ikke som en overraskelse for ham, at dommerne valgte at sende ham hjem.

- Jeg var fuldstændig afklaret, og det kom overhovedet ikke bag på mig. Der går tre timer, fra vi er færdige med at bage, til vi skal have bedømmelsen, så det var fint endelig at få det afgjort, fortæller Jasper, der godt kan ærgre sig over, at han gjorde det så svært for sig selv, og at han ikke havde haft mere fokus på at øve selve kagen fremfor at udtænke ideer.

Jasper Finsen
Jasper Finsen
Foto: Carsten Mol/DR

Modsat flere af de andre deltagere havde Jasper meget begrænset bageerfaring, da han meldte sig til ”Den store bagedyst”. Den kage, som han bagte til den første casting i januar, var faktisk kun hans fjerde kage nogensinde.

- ”Den store bagedyst” har altid været det eneste tv-show, jeg har set, og jeg syntes det kunne være en sjov udfordring. Jeg meldte mig til og tænkte, at hvis jeg kom med, havde jeg måske et andet udsyn og en anden tilgang, fortæller Jasper, der håber, at han med sin lidt anderledes tankegang til bagning kan give folk et indblik i, at kage er meget andet end ’bare’ flødeskum og hindbær.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden