Søndag, 19. februar 2023 — af Majken Munk

Efter første operarejse blev Allan Gravgaard Madsen bestormet med kærlighed

Allan Gravgaard Madsen
Allan Gravgaard Madsen
Foto: A&M Productions/ DR
Komponist Allan Gravgaard Madsen har fået en masse reaktioner på han og vennerne Frederik Cilius og Rasmus Bruuns serie ”Operarejsen”.

Da Allan Gravgaard Madsen rejste på den første rejse i operaens tegn med sine venner Frederik Cilius og Rasmus Bruun, skulle han inspireres til at skrive sin første opera.

Nu er han havnet midt i en skriveblokade, og derfor tager de igen på operarejse i anden sæson af ”Operarejsen”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det er ikke kun Allan Gravgaard Madsen, der er blevet inspireret af turen.

Han har nemlig fået mange beskeder fra folk, som har fulgt med i tv-serien, fortæller han i ”Aftenshowet”, som han gæstede onsdag med Frederik Cilius og Rasmus Bruun.

- Vi oplevede jo helt vilde reaktioner. Én ting er, hvis man bliver begejstret for noget, så kan man godt blive begejstret, men det der med, at man tager et skridt hen til at skrive noget. Vi hørte jo fra alle mulige slags mennesker, fortæller han.

Allan Gravgaard Madsen, Rasmus Bruun og Frederik Cilius
Allan Gravgaard Madsen, Rasmus Bruun og Frederik Cilius har begivet sig ud på endnu en tur med opera i fokus i "Operarejsen II"
Foto: A&M Productions/ DR

Faktisk har han modtaget et væld af henvendelser fra folk, som har oplevet, at deres liv har taget en drejning efter serien.

- En, som beskrev sig selv som en basic provins-kvinde, som kun have været i teatret to gange i folkeskolen, men nu overvejede hun at komme i operaen på grund af det, for hun hørte opera hver dag, fortæller han og fortsætter:

- En maskinmester skrev for nylig til os, at han grundet ”Operarejsen” havde været i operaen fem gange på et år.

Samtidig løfter komponisten sløret for, at han også er blevet rørt af en reaktion.

- Der var en ældre kvinde, der kom hen til mig på et tidspunkt, og sagde tak for, at vi nu havde gjort sådan, at hendes voksne børn ville med i operaen. Hun havde i mange år prøvet at få dem med, men de ville ikke, og nu ville de med. Det er meget rørende, fortæller han.

”Operarejsen II” kan ses på DR TV søndag den 19. februar og klokken 21.00 på DR2.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden