Tirsdag, 10. januar 2023 - af Luise Marie Bekker

Husker du René fra 'Allo 'Allo!? Det blev der af ham

Gordon Kaye og Vicki Michelle i 'Allo 'Allo!.
Gordon Kaye og Vicki Michelle i 'Allo 'Allo!.
Foto: Ritzau Scanpix
Gorden Kaye spillede René Artois.

“Listen carefully, I shall say this only once!”

Det er 40 år siden, vi første gang hørte Michelle Dubois fra den franske modstandsbevægelse sige de ord i den britiske komedieserie ”’Allo ‘Allo!”, og replikken må være en af dem fra serier fra en svunden tid, der sidder fast i de flestes hukommelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er også svært ikke at grine ved den blotte tanke om forfalskeren Leclerc, der igen og igen afslører sig selv i uduelige forklædninger med ordene: “It is I Leclerc!”

40 år på bagen

”’Allo ‘Allo!” havde premiere den 30. december 1982, og i serien fulgte vi den franske caféejer René Artois i byen Nouvion under den tyske besættelse af Frankrig under Anden Verdenskrig.

På daglig basis måtte Artois stå ansigt til ansigt med problemer som en uærlig tysk officer, den lokale franske modstandsbevægelse, håndteringen af ​​et stjålet maleri og et par britiske piloter fanget i byen, alt imens han for sin hustru skjulte de affærer, han havde med sine servitricer.

Gennemgik hjernekirurgi

Gorden Kayes spillede rollen som René Artois.

I sin biografi fra 1989 beskrev han sine oplevelser som en genert, homoseksuel, overvægtig mand, og han fik forklaret, at den usædvanlige stavemåde af sit navn – normalt stavet "Gordon" – var resultatet af en tastefejl i British Actors' Equity Association.

I 1990 gennemgik han hjernekirurgi efter at have pådraget sig skader under et biluheld, og imens han kom sig, så han genudsendelser af ”’Allo ’Allo!” for at mindes bedre tider.

Han led de sidste år af demens og døde 23. januar 2017, 75 år gammel.

Flere af de medvirkende i "'Allo 'Allo!" dukkede op til bisættelsen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden