25. maj. 2022
Af Stine Schou

Linda P. om sin barske barndom: Min far drak og var en stakkel

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_mho1076_0.jpg
Foto: Martin Høien
Komikerens barndom var bestemt ikke for børn. Det åbner hun op om i det rørende program ”Linda P. og Stjerneskuddene”, hvor hun hjælper børn, der oplever mobning og ensomhed.

Mens Linda P. kom til verden på Hvidovre Hospital, var hendes far til fodboldkamp. Han drak sig fuld og holdt efterfølgende fest i Lindas mors lejlighed, så da hun kom hjem fra fødegangen, var det til en masse klager over den larmende fest.

En situation, der meget godt beskriver Lindas far, fortæller hun i sit program, ”Linda P. og Stjerneskuddene”, der løb over skærmen på TV 2 tirsdag aften.

”Jeg ville ønske, jeg aldrig havde fået en datter”

Gennem sin barndom var Linda P. hos sin far hver anden weekend. Og han var med Lindas ord ”en stakkel”.

Komikerens minder om hans lejlighed er fyldt med luft, der er tung af røg, den søde lugt af kirsebærvin og pletter på gulvet fra den hjemmebryggede brændevin. Hver morgen stod han op kl. 6 for at drikke.

Det gjorde han også den morgen, som Linda husker meget tydeligt. Han havde drukket tre flasker kirsebærvin og stod på en stol, mens han sang med på Gasolins ”Bingo”. Sejlende rundt, husker Linda.

Hun mindes, hvordan hun sad i hans sofa på et tæppe. Hun legede Hodja fra Pjort, for det var det, hun ville, hvis hun havde et ønske. Sidde på et tæppe med Hodja. Hvad ville farens ønske være, ville hun vide.

Han kiggede på hende med sejlende øjne og sagde:

”Så ville jeg ønske, jeg ikke havde fået en datter.

Linda P. beskriver, hvordan hun dengang troede på ham. Svaret efterlod hende med følelsen af at være et uønsket barn, og hun kæmpede derefter med, hvad hun dog kunne gøre for at være god nok.

I dag forstår hun, at han nok mente, han ikke burde han haft børn. Men konsekvensen dengang blev, at Linda begyndte at gå i drengetøj, blev klippet korthåret og præsenterede sig som ”Joachim”. En voldsom higen efter anerkendelse, fortæller hun. Den har hun siden fået masser af fra sine omgivelser og fans, men anerkendelsen fra faren nåede hun aldrig at få.

Linda P.s far døde i 2011.

Læs mere om: