18. maj. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Ny sæson af Riget: Disse store stjerner er med

Peter Mygind
Peter Mygind
Foto: Martin Høien
I den nye sæson af "Riget" er der nye stjerner med på rollelisten, ligesom man også kan glæde sig til et gensyn med nogle af de kendte karakterer.

Mange husker Lars Von Triers seriehit ”Riget”, som blev sendt i 1990’erne, og optagelserne til endnu en sæson er i fuld gang.

”RIGET EXODUS” er titlen på sæson 3, og nu er de første stjerner i den populære og uhyggelige serie blevet offentliggjort.

På rollelisten er der både gamle kendinge, ligesom der også er blevet plads til nye karakterer.

Ghita Nørby vender tilbage til sin glansrolle som Rigmor Mortensen. I de første sæsoner var hun narkoselæge, men når ”Riget” vender tilbage er der sket meget, og Rigmor er nu patient på det hospital, som hun selv regerede på i en menneskealder. Hun bruger tiden på at hjemsøge elevatorerne på hospitalet.

https://imgix.billedbladet.dk/ghita_2_0.jpg
Ghita Nørby og Lars Von Trier
Foto: Henrik Ohsten

86-årige Ghita Nørby får selskab af et par andre ”Riget”-kollegaer, for det er offentliggjort, at også Peter Mygind og Søren Pilmark er med i den nye sæson, hvor de genindtager rollerne som henholdsvis Mogge og Krogen.

I ”RIGET EXODUS” er der også nye navne med på rollelisten.

Nye store stjerner

Således kan seerne glæde sig til at se Bodil Jørgensen gå i fru Drusses fodspor som søvngængeren Karen, der leder efter svar på, hvad der er sket med karaktererne fra seriens første sæsoner, efter det store strømsvigt i sidste afsnit af anden sæson.

https://imgix.billedbladet.dk/bodil_1.jpg
Nicolas Bro og Bodil Jørgensen
Foto: Henrik Ohsten

Blandt de nye medvirkende er også Nicolas Bro. Han spiller portøren Balder, men på hospitalet bliver han kaldt Bulder, opkaldt efter Bulder, som Jens Okking udødeliggjorde i de to første sæsoner af ”Riget”.

Det øvrige cast vil blive offentliggjort løbende.

Optagelserne til ”RIGET EXODUS” står på frem til sommer, og der er premiere i 2022.

Læs mere om: