Tirsdag, 7. marts 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Sådan går det nu: Kvinderne fra Det fede fællesskab giver en status efter forløbet

Det fede fællesskab
Stine Hede, Natalie Mark og Trine Høgh fra "Det fede fællesskab".
Foto: Per Arnesen/TV 2
Fem unge mennesker meldte sig til TV 2-programmet ”Det fede fællesskab” for godt et år siden. Nu giver Trine, Natalie og Stine en opdatering på tiden efter programmets sidste optagedag i september 2022.

Det er snart 6 måneder siden at de sidste optagelser fandt sted i ”Det fede fællesskab”, men hvad er der sket siden programmet havde deres sidste optagedag? De tre kvinder, Trine, Natalie og Stine giver BILLED-BLADET en opdatering.

Fælles for dem alle gælder, at de er vægtstabile – og har været det nogenlunde siden optagelserne stoppede.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Trine Høgh

For Trine er der sket rigtig meget. Ikke kun vægtmæssigt, men også mentalt. Men det krævede lige et par måneder med et tilbagefald.

- Jeg synes, at det er gået godt. Men det har også været mega, mega, mega hårdt. Både fordi min søvnapnø og vinterperioden er en dårlig kombination, fordi jeg bliver træt, men også fordi jeg stoppede på noget medicin, der var med til at holde min spisetrang nede. Så jeg kunne ikke rigtig kontrollere det lige, da vi var kommet hjem. Men jeg har været vægtstabil lige siden, og det er for mig i sig selv en kæmpe sejr, fortæller Trine.

En af Trines helt store udfordringer var hendes søvnapnø og den maske, der følger med. I det sidste program fortæller hun, at det er blevet meget bedre, og det er det samme, hun oplever i dag. Hun bruger stadig masken, men har virkelig fået at se, hvor meget en livsstilsændring har rykket ved opvågningerne.

Noget andet Trine har taget med fra “Det fede fællesskab” er hendes fremskridt rent mentalt. Hun har nemlig lært enormt meget om sig selv, og at det ikke altid bare handler om “at tage sig sammen”, hvis man gerne vil opnå et vægttab.

- Nogle gange er der nogle psykiske faktorer, og andre gange er der nogle fysiske faktorer, der gør, at man ender der, hvor man gør. Og det glemmer man, og det er noget af det, vi i programmet er med til at tydeliggøre, at det skal man ikke glemme, fortæller Trine Høgh.

Trine før og efter sit vægttab
Foto: Privat
Trine
Foto: Privat

I mange år har Trine kæmpet med at tænke over, hvad andre mon tænkte om hende. En følelse af ikke at være god nok. Men det er følelser, hun har langt færre af i dag. Noget hun virkelig har taget med sig fra “Det fede fællesskab”. Noget hun meget gerne vil ud og fortælle andre om - og i bedste fald hjælpe andre med at opnå gennem blandt andet sin Instagram-profil.

- Bare fordi jeg er plus size stadigvæk, så er jeg ikke et dårligt menneske, og jeg er ikke forkert. Jeg er stadig skide dejlig. Og det er også det, jeg gerne vil frem med i dag. Jeg vil rigtig gerne du, og holde foredrag, og er også i gang med at skrive en bog. Jeg vil rigtig gerne bruge min platform til at fortælle andre kvinder, at de ikke er alene, fortæller Trine Høgh til BILLED-BLADET.

Natalie Mark

For Natalie har det været svært at holde i, når man pludselig stod lidt alene med sine mål. Men opbakningen og beskederne fra seerne, har betydet meget for hendes motivation.

- Der har ikke rigtig været et specfikt mål, men mere et generelt mål, efter optagelserne er slut. Så det kan godt være lidt svært at holde fast i, når man står lidt alene med sit mål igen. Det er i hvert fald et lidt mere uspecificeret mål. Jeg synes helt klart, at det har været svært efter det. Det føles lidt som om, at man bare er kommet tilbage til det normale igen. Den eneste forskel, er at mange har set det her program. Så på den måde ved med, at der er øjne på en alligevel, fortæller Natalie til BILLED-BLADET.

Natalie Mark
Natalie Mark har endelig fundet tid og ro til at komme tilbage til fitness centret, som hun for en gangs skyld har savnet.
Foto: Privat

Og noget hun har oplevet som særligt motiverende, er de beskeder og tilkendegivelser, der har været fra folk. Det sætter gang i motivationen. Og så har hun fået et helt andet syn på sit træningscenter, som hun for nyligt er vendt tilbage til. Hun har nemlig både været ude at rejse, og er flyttet, så efter at have afmeldt sit abonnement, er hun klar til at komme tilbage.

- Jeg glæder mig til at skulle i gang igen, fordi det har stået stille så længe. Jeg vil jo gerne have, at det rykker. Jeg kan godt se forskel på, om jeg har trænet eller ikke har trænet, selvom vægten er den samme. Man ser lidt mere frisk ud, når man træner, og så kan man mærke, at det rykker sig med tøjet, siger Natalie.

Noget af det man som seer måske mest af alt brænder for at høre mere om, er hvordan det går med Natalie og Christian, der så ud til at have et godt øje til hinanden. Men der må hun desværre skuffe dem, der havde håbet på lidt romantik.

Natalie Mark
Natalie Mark tog halvanden måned til Afrika efter sin beståede uddannelse - inden det nye liv som robotingeniør for alvor gik i gang.
Foto: Privat

- Der var god kemi, men der var ikke mere end det. Og jeg har heller ikke kysset med Christian. Det var bare sådan en fjolleri-vibe. Der var en weekend, hvor pigerne fniste lidt, fordi Christian havde været hjemme på weekend, og så da han kom tilbage, var jeg helt vildt glad, for så kunne vi se film igen. Og så begyndte pigerne at sige, at jeg havde savnet Christian, og så begyndte det at blive en ting, som de så også begyndte at gøre foran kameraerne, og så blev det lige pludselig en ting. Men der var ikke rigtig noget dybere i det. Vi hyggede os, havde god kemi og fælles interesser, og han er jo sød, men der var ikke det dybere i det, fortæller Natalie.

Stine Hede

For Stine Hede var det en smule sørgmodigt, at skulle hjem fra sommerhuset. Mest fordi at det denne gang var et mere reelt farvel til programmet og menneskerne bag.

- Jeg kunne godt mærke at der ikke var lige så meget opmærksomhed på træning og den sunde kost, da jeg kom hjem denne gang vs da jeg kom hjem efter første optagelser. Men det passede mig egentlig ret fint, at jeg hvilede meget mere i det, fortæller Stine Hede.

Men for hende har det været det hele værd at have deltaget i ”Det fede fællesskab”.

- Jeg fik virkelig en øjenåbner efter min deltagelse, og jeg er blevet så meget mere nysgerrig på mig! Jeg tror det er sundt at stoppe op og reflektere over - og forstå - sin overvægt. Det ville jeg dog ikke kunne have gjort selv. Her har det været en kæmpe hjælp fra Tina, der har spurgt mig ind til mange ting, og også fra fællesskabet at de nogle gange har hjulpet med at kunne sætte ord på det, jeg ikke selv kunne. At have været en gruppe sammen om det her, det har virkelig også betydet meget for mig, og det jeg har været igennem, siger hun.

Stine Hede
Stine Hede er glad for alt det, hun har taget med fra "Det fede fællesskab". Og så holder hende, Trine og Natalie stadig venskabet ved lige.
Foto: Privat

Og så er der også godt nyt på kærlighedsfronten. Stine Hede har nemlig fået en kæreste. De blev officielt kærester i oktober, og om ganske kort tid venter der nye, store skridt for parret.

- Vi venter på at modtage nøglerne til april, hvor vi flytter sammen i en fælles lejlighed i Kolding. Jeg glæder mig så meget til at flytte sammen med ham, og få en hverdag sammen, lyder det fra Stine Hede.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden