Stephanie udgiver bog om sit liv: Nu reagerer hendes mor

Stephanie og Christina Siguenza

Stephanie og Christina Siguenza

Foto: Camilla Hey/TV 2
Christina Siguenza er stolt af sin datter Stephanie, der har udgivet en bog om sit liv, men det sætter hende også i en svær situation.

Stephanie Siguenza har været en del af ”Årgang 0” næsten hele sit liv, og dokumentarserien har år efter år givet seerne et indblik i hendes liv. 

For første gang fortæller Stephanie nu sin egen historie. Det gør hun i den nye bog ”Fra Årgang 0 til frihed”.

Den er udelukkende hendes historie, og der er ikke nogen, heller ikke hendes familie, som har været involveret i projektet.

Christina: Det kræver mod

Det er derfor også først nu, hvor bogen er udkommet, at Stephanies mor Christina har haft mulighed for at læse den meget ærlige bog. 

"Min store, smukke datter har skrevet en bog. I en alder af 20 år er hun sprunget ud som forfatter. En bedrift som langt de færreste opnår på et helt liv. Det kræver mod og en vis stædighed at grave dybt i sin egen historie og se dæmonerne i øjnene og forsøge at gøre sig fri af dem. De færreste livshistorier er kun skyfri himmel og høj sol. Men vores har om nogen sine skyer, regnskyl, storme og måske en orkan eller to", indleder Christina Siguenza et langt opslag på Facebook, som BILLED-BLADET har fået lov til at dele.

En svær balancegang

Hun er stolt, og hun håber, at denne bog kan være med til at sætte Stephanie fri.

Men bogen sætter også Christina i en helt særlig situation, for den handler blandt andet også om hende og om hendes andre børn - Stephanies søskende. 

"Det er en ambivalent situation for mig. For uanset hvor meget jeg under Stephanie succes med sin bog, indeholder den også en livshistorie, som deles af hendes søskende og mig. Der er mange gamle sår, som jeg har forsøgt og forsat forsøger at få til at hele. Umulige dilemmaer som jeg stod i. Forfærdelige beslutninger som jeg har måttet træffe, og situationer der opstod uden for min kontrol. Det er den historie, jeg og vi alle bærer på. Det er en byrde, jeg forsøger at lægge fra mig hver aften jeg går i seng, og den jeg må løfte igen hver morgen. Skygger der altid lurer i udkanten af min opmærksomhed. Nogle gange lykkes det at holde dem på afstand, andre gange bliver skyggerne hængende".

Spar op til 838 kr. med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan

"Samtidig med at Stephanie er ved at gøre sig fri, er der 4 andre børn. der ikke er nået dertil endnu. Det gør situationen til en svær balancegang. Jeg må støtte min største datter i sin udvikling og jagt på lykke samtidig med, at jeg skal beskytte og skærme de 4 andre. 4 forskellige børns behov der stikker i hver sin retning. Og alt dette imens store dele af Danmark kigger med", fortsætter Christina på Facebook.

Jeg respelterer og støtter Stephanie

Hun har stor forståelse for, at Stephanie har haft brug for at fortælle sin historie, men der er også dele af datterens fortælling, som Christina mener burde have været holdt ude af medierne. 

"Stephanie har reflekteret rigtig fint på sin historie med sin bog. Og i takt med at hun får hevet endnu flere kalenderblade af, vil hun forsat forstå flere nuancer og lag i historien. Jeg respekterer og støtter, at Stephanie har haft brug for at genfortælle sin historie i form af sin bog. Jeg er ikke nødvendigvis enig i, at medierne er den rigtige platform til dette. En del af vores historie er allerede velkendt, men de dybere lag og mest sårbare perioder hører nok mere til bag familiens fire vægge", afslutter hun. 

Man kan læse hele Christinas meget ærlige Facebook-indlæg ved at klikke her!

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden