30. nov. 2016
Af af Lene Skaarup og Lisbeth Grube

STOR TV-GUIDE: Her er årets julekalendere

Andersens julehemmelighed
"Andersens julehemmelighed"
Foto: Minerva Film Video A/S / TV 2
Igen i år sendes julekalendere for alle aldre på både DR og TV 2 samt på søsterkanalerne TV 2 Charlie, Ramasjang og DR 2.

Traditionen tro rydder TV 2 og DR en del af sendefladen i december, så der er plads til de traditionsrige julekalendere. Og i år er der noget for alle aldre på programmet.

Flere af de gode gamle - og én ny

De fleste af julekalenderne er genudsendelser, men det gør ikke spor i et juleunivers, hvor det glæder de fleste at nyde et gensyn med de sprudlende nisser, lune julemænd og andre i den rette julestemning.

Årets helt nye julekalender sendes på DR, og de har forsøgt at lave en kalender, der fanger både børn og teenagere, der vil kunne nikke genkendende til de problematikker, der tages hånd om.

DR1: "Den Anden Verden", kl. 19.30

Der er udsigt til en eventyrlig og magisk jul på DR1. Årets nye julekalender handler om de 15-årige tvillingesøstre Sara og Anna, der tager de første skridt ind i den ukendte voksenverden. Brødrene Grimms eventyr flettes ind i historien, og det sender de to søstre ud i en masse opgør, der hører teenagealderen til. De to tvillingesøstre bliver spillet af Caroline Vedel og Fanny Bornedal, hvis far er filminstruktør Ole Bornedal. Prinsen spilles af Andreas Jessen, som tidligere har medvirket i en julekalender, nemlig ”Ludvig og Julemanden” fra 2011, der genudsendes på TV 2 i år.

DR Ramasjang: "Nissebanden i Grønland", kl.17.00

Den populære nissebande rejste til Grønland første gang i 1989, og seerne får igen i år lov til at komme med på rejsen. Nisserne Hr. Mortensen, Gemyse, Skipper, Puk, og Lunte er efterhånden blevet folkeeje, så det bliver et glædeligt gensyn, hvor der bestemt skal nynnes med på den kendte sang om risengrød.

TV 2: "Ludvig og Julemanden", kl. 20.00

”Ludvig og Julemanden” blev sendt første gang i 2011, hvor vi stiftede bekendtskab med familien Glad, der var flyttet ind på Børglum Kloster i det nordjyske. Den lille lyshårede Ludvig møder her julemanden, der efterhånden har mistet sin juleånd. Sammen kæmper de for at julemanden skal komme i julehumør, og for at familien Glad kan blive på klosteret.

TV 2: "Pyrus – Alletiders Jul", kl. 16.25

Den frække nisse Pyrus titter igen i år frem på skærmen, når han havner hos arkivnissen Guttenborg, der senere kaldes for Gyldengrød. "Alletiders Jul" havde premiere i 1994 og er den første julekalender om Pyrus, og seerne kan glæde sig til at gense, hvordan det hele startede bag bøgerne i Danmarks Rigsarkiv hos Bertramsen og Josefine.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pyrus
Foto: TV 2

TV 2 Charlie: "Andersens Julehemmelighed", kl. 20.25

Endelig får danskerne lov til at gense den populære voksenjulekalender fra 1993, der ikke har været genudsendt siden 1998. I julekalenderen møder vi Julemand 39, der er i fare for at blive nedgraderet til nisse.

LÆS OGSÅ: SE LISTEN: Her er de mest populære julekalendere

For at undgå det får julemanden til opgave at få familien Andersen i julehumør. De holder nemlig ikke jul længere. Julekalenderen byder på en masse humor, blandt andet de kendte scener med datteren Putte, der er enormt forelsket i gas- og vandmesteren.

DR 2: "Rytteriets jul", søndage kl. 21.00

Snobberne Fritz og Poul, der spilles af Martin Buch og Rasmus Botoft, får hver søndag i advent lov til at underholde med ”Rytteriets jul” på DR 2.

LÆS MERE: Sådan holder TV 2's julekalender-stjerner jul

TV 2 Play: "Tvillingerne og julemanden"

Få overblik med BILLED-BLADET i denne uge

Få det fulde overblik over julekalenderne og læs chefredaktør Annemette Krakaus julekalender-anbefalinger i denne uges BILLED-BLADET.

Læs mere om: