4. nov. 2018
Af Laura Dalgård Hansen

Anna Stokholm fra Sygeplejeskolen: Jeg spiller min mormor

Anna Stokholm
Foto: Hanne Juul
For Anna Stokholm er det helt særligt at spille med i ”Sygeplejeskolen”. Hendes egen mormor var nemlig sygeplejerske i den periode, hvor serien foregår.

Anna Stokholm er som de andre dygtige skuespillere fra TV 2 Charlies ”Sygeplejeskolen” trådt ind i et 1950’er univers, der på mange måder adskiller sig fra i dag.

Og for netop 30-årige Anna Stokholm, der spiller den festglade sygeplejeelev Lis, har det været ekstra spændende at dykke ned i 1950’erne og få lov til at spille sygeplejerske.

Anna Stokholm opkaldt efter mormor

- Dengang var min mormor på samme alder, som Lis er på det her tidspunkt i serien. Hun døde, inden jeg blev født, men hun var også sygeplejerske. Så det føles som om, jeg får lov til at spille min mormor, fortæller Anna Stokholm, der er opkaldt efter netop sin mormor.

Helt ens er de to sygeplejersker dog ikke.

Anna Stokholm vil gerne være mere som Lis

- Jeg ved ikke, hvor rebelsk min mormor var. Hun kom fra trange kår og var ude at arbejde på en gård som otte-årig, og Lis er vokset op på et børnehjem, fortæller Anna og fortsætter:

- Jeg vil helt vildt gerne være en type som Lis og være mere rebel. Jeg har altid været den søde pige, men dog med ben i næsen. Hendes drivkraft og lyst til fest beundrer jeg hende rigtig meget for.

Støtter kæresten i Vild med dans

For tiden tilbringer Anna Stokholm dog mange weekender med at feste. Hver fredag er hun nemlig til dansefest i "Vild med dans"-studiet, hvor hendes kæreste, Simon Stenspil, i mange uger har imponeret både dommere og seere.

Simon Stenspil og Anna Stokholm
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: