19. mar. 2017
Af John Lautrup

Gitte fra Mercur kæmper for kærligheden

Gitte
Gitte og Flemming (Stephania Potalivo og Andreas Jessen), mens han endnu har tid til at pleje kæresteforholdet.
Foto: Rolf Konow
Flemming har så travlt på piratradioen, at han forsømmer både sit jurastudium og kæresten Gitte. Så hun kommer til at slås for hans opmærksomhed i aftenens afsnit.

Mercur begyndte at sende glad pop fra skibet ude i Øresund i sidste søndags afsnit af TV 2 Charlies nye dramaserie. Samtidig var det, som om at piratskibets radiobølger fortrængte luftens indhold af amoriner.

I hvert fald måtte Gitte opleve, at Flemmings passion for den nye radio tilsyneladende er større end for hende. Så hun får travlt med at kæmpe for kærligheden i aftenens tredje afsnit af serien.

Rollen ligger langt fra personligheden

Gitte spilles af Stephania Potalivo, som har haft en fest med at spille Flemmings pæne og artige medstuderende på jurastudiet. Blandt andet fordi figuren ligger så langt fra hendes eget væsen.

- Gitte er klart en af de karakterer, der har ligget længst fra min person blandt alle de roller, jeg har spillet. Hun er meget boglig, og det er jeg ikke på nogen måde.

- Hun går op i sit studie med liv og sjæl og bliver meget dygtig. Det er langt fra, hvad jeg var i skolen, siger Stephania Potalivo.

LÆS OGSÅ: Flemming fra Mercur: Jeg fik sindssygt travlt

- Hun er også meget pæn og fin og tilbageholdende. Det er heller ikke lige mig. Du kan jo se, hvordan jeg står og spiser, mens vi taler, griner hun med munden fuld af en af de sandwiches, der bliver serveret på TV 2 Charlies pressemøde for "Mercur".

Den bly linje fortsætter ikke

Stephania Potalivo lover i øvrigt, at Gitte ikke bliver ved med at være en bly og beskeden viol i resten af serien.

- Der kommer faktisk til at ske rigtig meget med hende. Hun udvikler sig over de fire år, som seriens 10 afsnit dækker. Hun bliver voksen. Men jeg må ikke røbe for meget. Men der kommer til at ske rigtig meget. Noget man ikke lige ser komme, smiler hun hemmeligsfuldt.

LÆS OGSÅ: Den nye TV-serie Mercur sætter gigantisk seerrekord

Læs mere om: