11. maj. 2021
Af Stine Ramlyng

Anders og Vibeke fra Fotovognen: Sådan opstod programmet

Fotovognen
Vibeke og Anders fra "Fotovognen"
Foto: TV 2
Anders Toft Bro og Vibeke Nipper står bag "Fotovognen", der skildrer forskellige menneskers liv i midt- og vestjylland. Ideen til programmet opstod spontant over en øl.

I mere end 70 programmer har journalist Anders Toft Bro, Vibeke Nipper og fotograf Line Morell kørt rundt i Midt- og Vestjylland og lavet fjernsyn til midt- og vestjyderne om midt- og vestjyderne. Lige indtil tv-vært Anders Breinholdt fra "Natholdet" og senere TV 2 fik øje på den lille tv-perle-trio.

Ideen til programmet opstod over en øl

Og nu bliver det lokale tv-koncept vist på landsdækkende tv hver tirsdag aften.

- Vi stod på en terrasse på et tidspunkt og drak en øl og snakkede om, at vi gerne ville ud og lave noget fjernsyn sammen. Og så var det sådan lidt hovsa, som vi er, vi er ikke de store planlægninsmennesker, så vi har taget det lidt som det kom, sagde Anders Toft Bro forleden i Go'morgen Danmark, hvor Adam Duvå Hall interviewede trioen, der selvfølgelig kom trillende ind i Tivoli i... Fotovognen.

Og Vibeke Nipper supplerer:

- Ja altså vi havde en masse idéer om, hvad vi skulle ud og finde ud af. Vi ville gerne ud i de små byer, vi ville gerne have noget spontant fjernsyn, vi ville gerne møde nogle almindelige mennesker, og det havde vi nogle ideer til hvordan man kan gøre. Og så den dag vi kører ud, så siger Line (Fotovognens fotograf, red.) "glem det der, vi kører bare ud og ser, hvad der sker", og det gjorde vi så.

- De er bare enormt gode, Anders og Vibeke, når de ikke ved, at de bliver filmet, fordi altså, de er jo garvede tv-folk så de sidder jo nærmest bare og interviewer hinanden. Så det er bare at sætte go-pro'en op i bilen, og så filme dem hele tiden, siger Fotovognens fotograf Line Morell og griner.

Alt starter med smalltalk

Adspurgt af tv-vært Adam Duvå Hall om, hvordan de egentlig får folk til at tale kommer svaret prompte:

- Alt starter med smalltalk. Nåå ja, goddaw, klipper du hæk og sådan noget. Og så er kunsten at finde ud af, er der et eller andet her. Nogen gange bliver det også bare en snak om vind og vejr, og det er også okay, siger Vibeke, der sammen med de to andre er meget spændt på, om programmet bliver en seersuccces på hovedkanalen.

Læs mere om: