31. okt. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Andrea Elisabeth Rudolph om Knæk Cancer: Det har været så rørende

Andrea Elisabeth Rudolph
Andrea Elisabeth Rudolph
Foto: Lars H. Laursen
Indtil for ganske nylig havde Andrea Elisabeth Rudolph brystkræft, og derfor var det også noget ganske særligt for hende at være vært ved "Knæk Cancer"-showet.

Hele ugen er der på TV 2 blevet samlet ind til ”Knæk Cancer”, og lørdag aften kulminerede det med et stort liveshow, hvor Louise Wolff, Natasja Crone og Andrea Elisabeth Rudolph var værter.

Det blev en både bevægende og livsbekræftende aften, der kulminerede lidt efter midnat, hvor de tre værter kunne afsløre, at der var blevet indsamlet 169.848.989 kroner, og det er alletiders rekord.

Andrea sender stor tak

- Jeg vil bare sige tak til alle dem, der har støttet. Det har været fuldstændig fantastisk. Det har været så rørende en omgang. Tak til alle dem, der har fået det her til at kunne lade sig gøre – at vi kunne slå en rekord, fortalte Andrea Elisabeth Rudolph efter showet.

I begyndelsen af 2021 fik hun brystkræft, og det er bare få uger siden, hun fik at vide, at hun var cancerfri. Selvom kræften er væk, føler hun sig endnu ikke rask, men alligevel klarede hun sig på imponerende og flot vis gennem det mange timer lange liveshow.

Fredag, dagen inden showet, fik Andrea Elisabeth Rudolph sin sidste strålebehandling. En behandling der blandt andet betyder, at hun døjer med ekstrem træthed.

- Når man er træt, så er det en lang aften, men det er en positiv aften, fortalte Andrea, der var lykkelig for det enorme beløb, der blev samlet ind, fordi hun selv har mærket, hvor stor en forskel pengene kan gøre.

Fordi hun stadig er præget af blandt andet træthed, var Andrea Elisabeth Rudolph heller ikke en del af den lange generalprøve forud for showet, og produktionen og medværterne var klar til at tage plan B i brug, hvis hun havde brug for at hvile sig undervejs.

https://imgix.billedbladet.dk/20211030_lhl1000.jpg_1.jpg
Andrea Elisabeth Rudolph og Louise Wolff
Foto: Lars H. Laursen

Stærkt trekløver

- Der har været en forståelse af, at Andrea melder ind med det, hun kan, og vi andre er klar til at stå standby. Hun havde en sofa ude bagved, så hun kunne lægge sig undervejs, men det har hun ikke haft brug for. Vi havde alle hendes kort, så hvis der var noget, var dealen, at vi dækkede ind, indtil hun var på benene igen, fortalte Louise Wolff.

Hun har været vært for Knæk Cancer-showet flere gange før og satte ord på, hvordan det var denne gang at stå side om side med en kollega, der indtil for ganske nylig selv var ramt af kræft.

- Der har været et eller andet med at stå med Andrea, som naturligt bliver sindssygt berørt i nogle sammenhænge. Når jeg står ved siden af et menneske, der på mange måder bliver så skrøbelig over, hvor vildt det er at gennemgå sådan et kræftforløb, så bliver jeg også ramt af det. Men jeg tror, at Natasja og jeg har tænkt, at så skal vi lige mande lidt op her, for vi skal det sammen, det her. Det har været rigtig fint.

https://imgix.billedbladet.dk/20211030_lhl1360.jpg_1.jpg
Natasja Crone, Andrea Elisabeth Rudolph og Louise Wolff
Foto: Lars H. Laursen

Læs mere om: