Andrea Elisabeth Rudolph efter kræftsygdom: Jeg har besluttet ikke at være bange

Andrea Elisabeth Rudolph

Andrea Elisabeth Rudolph

Foto: TV 2
Andrea Elisabeth Rudolph blev erklæret kræftfri i september, og lørdag aften er hun tilbage som tv-vært for en aften til TV 2's indsamlingsshow "Knæk Cancer Live".

Andrea Elisabeth Rudolph har i mange år haft masser at se til som direktør i Rudolph Care og som mor i en stor familie, men i begyndelsen af 2021 ændrede hendes liv sig fra den ene dag til den anden, da hun fik konstateret brystkræft.

Siden har hun været gennem et langt kræftforløb, men for cirka halvanden måned siden fik hun så endelig den besked, hun havde ventet på.

– Jeg synes, det går godt, for det går fremad. Jeg er blevet erklæret kræftfri, og det er en fantastisk nyhed, som jeg er meget glad for, fortæller 45-årige Andrea Elisabeth Rudolph.

Andrea: Jeg kunne ikke sige nej

Det går så godt, at den tidligere tv-vært har sagt ja til at være en af de tre værter, som lørdag aften står i spidsen for det store ”Knæk Cancer”-show på TV 2.

– Jeg kunne ikke sige nej. Det har givet mig en helt anden indsigt, at jeg selv har haft kræft, og jeg synes, jeg har lært så meget, så jeg håber, jeg kan bidrage positivt til aftenen og være med til at gøre en endnu større forskel.

Andrea er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå. For selvom hun er erklæret kræftfri, er hun stadig i strålebehandling, og med det følger der også nogle bivirkninger. Blandt andet kan hun pludselig blive ramt af en ekstrem træthed.

– Det, der redder det, er, at jeg står med to fantastiske medværtinder. De er ekstremt professionelle, og jeg ved, de har mig, hvis jeg må kaste håndklædet i ringen. Jeg er som en kolibri; hvis jeg ikke har mere, så har jeg ikke mere, så jeg er spændt på, om jeg kan holde til det. Vi planlægger programmet, og så kan der ske ændringer undervejs, fortæller Andrea Elisabeth Rudolph, der skal være vært for showet sammen med Louise Wolff og Natasja Crone.

Andrea Elisabeth Rudolph, Natasja Crone og Louise Wolff
Foto: TV 2

Andrea Elisabeth Rudolph, Natasja Crone og Louise Wolff

Rørende aften

Udover at det er krævende at være vært for så stort et liveshow, er Andrea også meget bevidst om, at det bliver en meget emotionel aften. Og måske særligt for hende, fordi hun stadig har den frygtelige sygdom helt tæt på.

– Jeg bliver 100 procent rørt, og det bliver jeg nok mange gange i løbet af aftenen. Det må jeg tage, som det kommer, for det handler om rigtige mennesker, og det handler om det vigtigste i verden; nemlig livet og døden. Det er to voldsomme ting.

Det er et barskt forløb, som Andrea Elisabeth Rudolph og mange andre kræftpatienter går igennem, og i hendes tilfælde har mentaltræning haft stor betydning. Blandt andet af hensyn til frygten for tilbagefald, som heldigvis fylder mindre nu end for nogle måneder siden.

Stolt af sig selv 

Andrea Elisabeth Rudolph var i en travl periode rent arbejdsmæssigt, og hendes mand, Claus Møller Jakobsen, var i Egypten for at dække VM i håndbold, da hun i begyndelsen af 2021 mærkede en knude i armhulen. 

– Jeg er virkelig stolt af mig selv over, at jeg opdagede knuden, selvom jeg var i en presset periode. Hvis jeg kunne gøre det én gang, kan jeg også gøre det igen. Det har givet mig en ro, fortæller hun og fortsætter:

– Jeg kan ikke leve, hvis jeg er skal være bange hele tiden, så det har jeg besluttet mig for ikke at være.

"Knæk Cancer Live" kan ses på TV 2 lørdag aften fra klokken 19.45. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Claus Møller Jakobsen og Andrea Elisabeth Rudolph 
Foto: Dan Mariegaard

Claus Møller Jakobsen og Andrea Elisabeth Rudolph 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden