25. jul. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Cecilie Hother har fundet det perfekte navn til sin søn

Cecilie Hother og Aksel
Cecilie Hother og Aksel
Foto: Hanne Juul
Det er et meget, meget fint navn, Cecilie Hother og hendes mand har valgt til deres søn, som er opkaldt efter et helt særligt familiemedlem.

Cecilie Hother og hendes mand Thomas blev den 6. april forældre til en perfekt lille dreng, og nu har de så fundet det perfekte navn til ham.

Cecilie Hother fortæller om navnet

Historien om det fine navn har Cecilie fortalt på et Instagram-opslag med et skønt billede af sin og gemalen Thomas Gregers Honorés søn.

BILLED-BLADET har fået lov til at bringe opslaget.

Han skal hedde Aksel

- Jeg mødte desværre aldrig min farfar fordi han døde i 1972. Men jeg beundrer hans mange værdier og præstationer. Og jeg håber at vores lille søn kan leve op til dem. For han skal hedde:
Aksel Gregers Honore Hother, fortæller Cecilie og fortsætter navne-historien.

En rigtig guttermand

- Også navnet Gregers har en historie. Fordi alle Thomas’s sønner hedder Gregers til mellemnavn, ligesom han selv gør.Og når jeg hører navnet: “Aksel Gregers”, så tænker jeg “guttermand” - og han viser allerede gode tegn. Dejlig og elsket er han ihvertfald, skriver Cecilie Hother, hvis farfar var en helt særlig person med et kæmpe hjerte.

Hjerte og retfærdighedssans

- Hans hjerte og retfærdighedssans var en stor drivkraft hos ham. Under besættelsen af Danmark i 2 verdenskrig gemte han og min farmor jøder i deres kælder. Min far og hans søskende skulle kalde dem onkler og tanter, hvorefter han hjalp jøderne til Sverige. Dette var utrolig farligt for min farfars familie, da han før krigen havde været tysk konsul. En stilling han Ikke længere ville varetage, da Danmark blev besat, lyder det fra Cecilie, som bestemt kan være stolt af både farfar Aksel og af familiens lille ny Aksel.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET får du helt nye sommerbilleder af kronprinsfamilien, og så får du også en kæmpe reportage med alt om statsminister Mette Frederiksen og Bo Tengbergs romantiske bryllup på Møn.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb30-forsider_1.jpg
BILLED-BLADET nr. 30, 23. juli 2020
Foto: ALLER MEDIA

Læs mere om: