9. nov. 2017
Af Laura Dalgård Hansen

Claus Riis Østergaard fra Norskov: Martin minder om mig selv

Claus Riis Østergaard
Foto: Krestine Havemann
Claus Riis Østergaard spiller havnedirektøren Martin Kierkegaard i TV 2-serien "Norskov". Det er en rolle, som han på mange måder kan spejle sig i.

Claus Riis Østergaard er tilbage i anden sæson af "Norskov", hvor han spiller havnedirektøren Martin Kierkegaard.

- Han minder meget om mig selv. Eller måske bare nogle af de sider, som jeg gerne vil have. Jeg kan godt lide hans direkthed. Det har jeg også selv lidt. Og hans energi, tilføjer 47-årige Claus Riis Østergaard om sin rolle i Norskov.

Kan lide hans drivkraft og dynamik

Men der er også ting ved Martin Kierkegaard, som han ikke genkender fra sig selv.

- Der er den der drivkraft og dynamik i ham, som jeg rigtig godt kan lide, men nogle gange går det så stærkt, at han lige glemmer dem omkring ham, og det kan jeg ikke genkende, forklarer skuespilleren.

Kommer også selv fra Nordjylland

Ligesom sin rolle i Norskov, kommer Claus Riis Østergaard også selv fra nordjylland. Selv om han flyttede derfra, da han var syv, er der noget særligt ved at komme tilbage.

- Når jeg kommer derop, så er der et eller andet over det. Måske er det, at heroppe skal jeg ikke præstere noget. Hverken som menneske eller skuespiller. Man skal ikke gøre sig til. Man kan bare være til. Der er ingen der ser skævt til en, fordi man bare er til, forklarer Claus Riis Østergaard, som til daglig bor i Odense med sin hustru. De har to børn på 18 og 15 år.

Læs mere om: