Danmarks første: Her er vinderne af LEGO Masters 2021

Vært Victor Lander og dommer Søren Dyrhøj sammen med vinderparret Frederik og Magnus i "LEGO Masters"

Vært Victor Lander og dommer Søren Dyrhøj sammen med vinderparret Frederik og Magnus i "LEGO Masters"

Foto: Henrik Ohsten/ TV 2
Fredag blev vinderen af første sæson af TV 2-programmet ”LEGO Masters” kåret efter otte programmer med svære udfordringer.

”LEGO Masters” startede med otte par, der dystede i vilde udfordringer stillet af dommer Søren Dyrhøj.

Hen ad vejen er fem par blevet sendt hjem, og fredag den 4. juni blev de første danske vindere af ”LEGO Masters” 2021 kåret.

Kan ikke forstå det

Efter en hæsblæsende finale med rekordlang byggetid på 25 timer og frie rammer for, hvad der skulle bygges, kunne dommer Søren Dyrhøj og vært Victor Lander udråbe vinderne.

Det blev 30-årige Magnus og 31-årige Frederik, der løb med titlen. Selv om det efterhånden er en del måneder siden, kan de stadig ikke forstå, at de kan kalde sig vindere.

- Det er lidt syret. Nogle gange går jeg stadig rundt og tænker, at vi har vundet Lego Masters, og så bliver jeg helt forvirret over det. Det er stadig lidt underligt, siger Frederik lidt grinende til BILLED-BLADET.

- Det er nemlig ret underligt. Det har været underligt virkelig længe, men det bliver nemmere at forholde sig til. Til at starte med var det vildt mærkeligt, fordi vi ikke kunne sige det til nogen. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi tænkt, at vi ville vinde LEGO Masters, siger Magnus til BILLED-BLADET.

Et drømme-byg

For Magnus og Frederik var der faktisk ikke ret mange nerver, da finalen blev optaget, for de var for fokuseret til at tænke over andet end at bygge Lego.

Når de ser tilbage på finalen, var det den optimale måde at afslutte ”LEGO Masters” på.

- Det var klart det længste byg. Det var svært at forholde sig til at have så mange timer. Vi havde kun prøvet at bygge på halvdelen af den tid, så alt skulle bare være dobbelt så stort, siger Magnus.

- Det var virkelig en drøm at udleve. En ting var at være med i Lego Masters, men i finalen er det et fri-byg og virkelig lang tid. Det er virkelig fantastisk. Det bliver jo ikke vildere. Det var ligesom at blive sluppet løs i en slikbutik, siger Frederik.

Trofæ på kaminhylden

For Magnus og Frederik, der mødte hinanden i gymnasietiden og har holdt venskabet ved lige, har sejren medført en række præmier.

En af dem er ”LEGO Masters”-trofæet, der naturligvis er bygget i Lego. Det har været gemt i en flyttekasse hjemme hos Frederik, fordi vinderparret har skullet holde sejren hemmelig. Men nu skal der findes en plads til det.

- Magnus har jo tænkt sig at bygge en kamin med en kaminhylde, siger Frederik.

- Ja, det har jeg joket med min kæreste om. Hvis vi vandt, var vi nødt til at bygge en kaminhylde til trofæet, og nu har vi jo vundet, siger Magnus.

Det største

En anden del af præmien er, at broen med den smukke men også drilagtige portal skal udstilles i LEGO House i Billund. Det betyder meget for de to Lego-entusiaster.

- Det er fedt!, bryder Frederik ud.

Magnus og Frederik får udstillet deres vilde finalebyg, der viser et bankrøveri begået af en gruppe troldmænd, der forsøger at slippe væk med gevinsten. 
Foto: Henrik Ohsten/ TV 2

Magnus og Frederik får udstillet deres vilde finalebyg, der viser et bankrøveri begået af en gruppe troldmænd, der forsøger at slippe væk med gevinsten. 

- Det er det største. Trofæet er én ting, men det at være inde i LEGO House er noget andet. Det er jo den del af LEGO House, som vi rigtig godt kan lide. Det er der, man starter, inden man bliver fanget af de gule klodser. Det er ret vanvittigt, at vi er en del af det, siger Magnus.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Derudover skal Magnus og Frederik også bygges i Lego og placeres i Miniland i LEGOLAND i Billund.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden