Tirsdag, 5. januar 2021 — af Majken Munk

Dansk hitserie får premiere i USA

Søren Malling i "Efterforskningen"
Søren Malling i "Efterforskningen"
Foto: Henrik Ohsten
Da "Efterforskningen" blev vist i efteråret på dansk tv, var det med stor succes. Nu skal den danske serie også vises i Amerika.

Tusindvis af seere fulgte med, da "Efterforskningen" løb over skærmen i seks afsnit på TV 2. 

Serien handler om, hvordan dansk politi med Jens Møller i spidsen opklarede sagen om Kim Wall. I serien bliver Jens Møller spillet af Søren Malling.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

WarnerMedia afslører, at den danske serie nu også skal vises i Amerika. 

En seersucces

Allerede fra premiereafsnittet kunne seertal fra Kantar Gallup afsløre, at "Efterforskningen" var et hit hjemme i de danske stuer med over en million seere, der fulgte med. 

Derudover er "Efterforskningen" ifølge TV 2 også en af de danske serier i 2020, der har fået den bedste vurdering af seerne. 

Da sagen, som "Efterforskningen" er baseret på, kørte, var det med megen mediebevågenhed fra hele verden. Nu er der også udsigt til, at selve serien skal gå sin sejrsgang over atlanten. 

Vises i Amerika

Den store popularitet i Danmark kan være årsagen til, at HBO har opkøbt serien, så den mandag den 1. februar vises på streamingtjenesten HBO Max, ligesom den også vises på den amerikanske kanal HBO. 

Udover seriens popularitet i Danmark kan årsagen til, at den nu når over atlanten, at det er Tobias Lindholm, der står bag "Efterforskningen".

Han er nemlig allerede kendt i USA for blandt andet filmen "Krigen", men også for at have stået bag den succesfulde Netflix-serie "Mindhunter". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden