Drabschef i ubådssagen: Søren Malling fik fantastisk ros

Tidligere drabschef Jens Møller med sine hunde, Banjo (t.v.) og Chippo.

Tidligere drabschef Jens Møller med sine hunde, Banjo (t.v.) og Chippo.

Foto: Hanne Juul
Tidligere drabschef Jens Møller kunne under arbejdet med tv-serien, Efterforskningen, overbringe Søren Malling store roser fra Kim Walls mor

Tidligere drabschef Jens Møller bliver i tv-serien, Efterforskningen, spillet af Søren Malling. Jens Møller var konsulent på serien om det uhyggelig drab på den svenske journalist, Kim Wall. Han arbejdede tæt sammen med skuespilleren, og undervejs kunne han videregive ham den allerfineste anmeldelse.  

- Da Ingrid, Kims mor, havde set nogle af de første afsnit, kom hun til mig og sagde: “Nej, hvor er Søren bare lige dig!” Jeg fortalte det straks til Søren, for det er jo en fantastisk cadeau til ham. At Ingrid kunne se, at han har ramt en hel masse af mig, fortæller Jens Møller.

Den tidligere drabschef har opbygget et meget nært venskab med Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall. Han taler ofte med dem i telefon, og han og hans kone, Kristine Scharling, mødes med dem privat.

– Det er helt usædvanligt, at man får sådan et forhold til de pårørende i en drabssag. Det siger meget om dem. Der er mange årsager til det. Dels er vi sådan nogenlunde jævnaldrende, og vi har børn i samme alder og kan tale om alt muligt og meget andet end sagen. Og så det, at de er de her fantastiske mennesker, som de er. At de har valgt at insistere på livet og fastholde lyset. Ingrid og Joachim er to meget, meget inspirerende mennesker, siger Jens Møller.

 

Han kan stadig få tårer i øjnene og en klump i halsen – også i dette interview – når han fortæller om scenen i serien, da byens borgere banker på hos Ingrid og Joachim Wall for at overrække dem blomster.

- Det er så smukt og rørende. Bare jeg taler om det nu, kan jeg mærke ... siger han, inden stemmen knækker.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

BILLED-BLADET har besøgt Jens Møller og Kristine Scharling i deres hjem i Vedbæk. Læs stort interview i bladet, der kom på gaden torsdag den 29. oktober. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden