1. apr. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

De sjældne danskere: Derfor stopper Hjalte

Hjalte Rytkov
Hjalte Rytkov
Foto: Hanne Juul
Det er nu slut med at følge Hjalte Rytkov i "De sjældne danskere".

Torsdag aften løb endnu et afsnit af ”De sjældne danskere” over skærmen, og det blev samtidig et farvel til Hjalte i programmet.

I det sidste afsnit, som sendes om en uge, medvirker han ikke, og i eventuelt kommende sæsoner af programmet kommer seerne heller ikke til at se mere til teenageren, der er født med en yderst sjælden dværgvækst.

14-årige Hjalte og hans familie har fået meget ud af at være med i de tre sæsoner, men nu takker Hjalte af.

– Jeg vil jo gerne være med, men det er også okay. Jeg har jo været med i mange sæsoner, fortæller han.

Det er hans mor, Heidi Rytkov, der har taget beslutningen om, at det nu er slut.

– Vi sagde ikke ja til programmet for at være i fjernsynet og blive kendt, men for at komme med et budskab. Og det har vi gjort. Man skal virkelig også passe på, at det ikke bare bliver et underholdningsprogram, for det var ikke pointen for mit vedkommende. Faktisk havde jeg også sagt nej til denne sæson. Der var ikke sket noget nyt for Hjalte, men så var der lige den bordtennisturnering i Malmø, og der var et budskab til de børn, der dropper drømmen om at dyrke idræt, bare fordi de har et handicap, forklarer Heidi.

Hjalte har nydt at være med i programmerne, og det er derfor heller ikke udelukket, at han dukker op i et andet format på et tidspunkt.

– Jeg vil gerne lave mere tv, hvis muligheden kommer, lyder det fra den sjældne dansker.

I sæsonens sidste afsnit af "De sjældne danskere", som sendes torsdag 8. april, kan man se mere til Piet, Bastian og Andrea.

Læs mere om: