Torsdag, 8. april 2021 - af Laura Dalgård Hansen

De sjældne danskere: Hjaltes mor er stolt

Hjalte Rytkov

Hjalte Rytkov

Foto: Hanne Juul
Hjalte fra "De sjældne danskere" har klaret coronaisolationen uden brok, og hans mor har god grund til at være stolt.

Coronakrisen har påvirket mange danskeres liv det seneste år, men særligt for de seje børn fra ”De sjældne danskere” har den seneste tid været svær. 

Hjalte Rytkov er født med en sjælden dværgvækst, og det påvirker også hans luftveje. Han har været isoleret for at undgå smitte med coronavirus, og han har derfor måttet undvære sine kammerater. 

Men den 14-årige knægt har klaret det over al forventning.

- Jeg er virkelig stolt af Hjalte. Det har jeg sagt nogle gange, men han hører sjældent efter. Når jeg tænker på, hvordan jeg selv levede mit liv, da jeg var 14, i forhold til det, Hjalte ikke har kunnet … Han piver aldrig eller brokker sig, og han har aldrig ondt af sig selv. Han er så sej med det her, det må jeg virkelig sige, fortæller Heidi Rytkov.

Da BILLED-BLADET mødte Hjalte og hans mor udenfor i deres kolonihave i Frederikssund, var hans kammerater så småt begyndt at være tilbage i klasselokalet, men Hjalte må fortsat nøjes med at klare skolearbejdet hjemme fra computeren.

- Jeg har haft det fint nok, men jeg vil gerne tilbage. Det er lidt svært at koncentrere sig herhjemme, fortæller Hjalte, der endnu ikke ved, hvornår han kan komme tilbage i skole og være sammen med vennerne.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden