Mandag, 20. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Den sidste breddegrad: Emil har haft mange eventyr – men det er ingenting sammenlignet med rejselederen Christian

Christian Liebergreen samt Alfred, Emil og Theis Midé Erichsen. 
Christian Liebergreen samt Alfred, Emil og Theis Midé Erichsen. 
Foto: Bermuda/TV 2
Emil Midé Erichsen har været på mange eventyrlige rejser i sit liv, men vennen Christian Liebergreen slår ham med flere længder.

Det er snart 10 år siden, at Emil og Theis Midé Erichsen stævnede ud på deres tre år lange og eventyrlige jordomsejling, som danskerne kunne følge i ”Kurs mod fjerne kyster”.

Siden har de to brødre sammen med resten af familien været på ekspeditioner både i norden og herhjemme i Danmark, og lige for tiden kan man komme med dem på eventyr i ”Den sidste breddegrad”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv om det kan være svært at finde nogen, der har haft så mange vilde oplevelser som dem selv, så er det lykkedes, for det er de færreste, der har været på lige så mange eventyr, som brødrenes ven og rejseleder, Christian Liebergreen.

I et stort interview med TV 2.dk fortæller han om sine mange vilde rejser. 

Den første store eventyr begyndte, da han som bare 17-årig rejste tværs over Canada – vel at mærke alene. Derudover har han – også alene – cyklet New Zealand rundt, og så har han været en del af  Siriuspatruljen i Grønland gennem 26 måneder.

Den største rejse var en sejltur rundt om jorden - ligesom Emil og Theis. Men modsat sine venner gjorde Christian Liebergreen det alene, og han gik vel at mærke ikke i land undervejs. 

Hen mod slutningen af turen knækkede masten, men der var langt mere, der kunne være gået galt, og i dag vil han ikke anbefale andre at tage turen alene og uden stop. Men det er vigtigt, at have nogle drømme, påpeger Christian Liebergreen. 

- Det er drømmene, vi lever af. Hvis der ikke er nogen drøm, hvorfor så stå op om morgenen? Spørger han.

Meget af sin ungdom brugte Christian Liebergreen på at rejse, men selv om ekspeditionerne er blevet færre, efter han har fået kone og børn, kan han stadig have brug for at være alene.

- Så tror jeg, at jeg er en bedre mand, bedre far og bedre kollega, når jeg kommer hjem, siger Christian til TV 2.dk.

Han er gift med Clara West, og sammen har de børnene Knud på fem år og Ruth på to år. Til daglig arbejder han som helikopterredder. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden