Dennis Ritter om Tour de France i Danmark: Dronningens ord vakte stor glæde

Dennis Ritter og dronning Margrethe

Dennis Ritter og dronning Margrethe

Foto: Søren Jul Lamberth og Mikael Rieck
Ifølge cykelkommentator Dennis Ritter vakte det stor glæde hos arrangørerne bag Tour de France, at dronning Margrethe nævnte det legendariske cykelløb i sin nytårstale.

Lige om lidt vil hele verdens øjne være rettet mod Danmark, for de tre første etaper af verdens største cykelløb skal køres i Danmark.

Det har været en lang proces at få Tour de France til Danmark, og nu sker det så endelig.

Kongehuset har imponeret

Mange kræfter har været involveret i projektet, og Dennis Ritter er ikke i tvivl om, at især kongehusets store engagement har gjort en forskel.

- Det har imponeret Christian Prudhomme (løbsdirektøren, red.). Jeg ved også, at det blev modtaget med MEGET stor glæde, at dronningen nævnte Tour de France i sin nytårstale. Det var han meget begejstret for, så det har helt sikkert haft betydning. Det har også været med til at anspore danskerne til, at det her er vores alle sammens projekt, og at vi skal støtte op om det. Den virkning har kongehuset på mange af os heldigvis. Det får os til at stå sammen og føle os danske og have noget fælles, fortæller Dennis Ritter.

Dejlige Danmark skal vises frem

I sin tale til danskerne 31. december 2021 sagde dronning Margrethe følgende om Tour de France:

”Det nye år byder også på sport i verdensklasse. Til sommer vil verdens største cykelløb Tour de France lægge flere etaper i Danmark. Starten bliver i København, og turen vil gå fra Roskilde over Storebæltsbroen og slutte i Sønderborg. Det bliver en stor begivenhed, hvor vi samtidig kan vise, hvor dejligt der er i Danmark” lød det fra majestæten.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Kronprins Frederik har også været meget involveret i det store projekt, der har stået på gennem de seneste år. Det er også ham, som skal overrække den gule trøje til vinderen af første etape, som køres på fredag.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden