Familien fra De sjældne danskere: Rørt over opbakning

Bastian med sine forældre, Peter og Metta.

Bastian med sine forældre, Peter og Metta.

Foto: Lars H. Laursen
10-årige Bastian og hans forældre fra ”De sjældne danskere” er overvældet over den støtte, der er strømmet dem i møde fra danskerne.

10-årige Bastian og hans forældre, Metta og Peter, ville gerne være med til at skabe større åbenhed om, hvordan det er at leve med en sjælden sygdom, da de sidste år medvirkede i dokumentarserien ”De sjældne danskere” på TV 2.

Men familien havde på ingen måde forudset den strøm af støtte og kærlighed, der er væltet dem i møde siden.

Bastian er født med sygdommen Crouzon og har i sit korte liv været gennem flere end 20 operationer - og folk fortæller, at de er glade for at få et indblik i hans verden. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

- Det er meget overvældende og rørende med alle de positive reaktioner, siger Metta og fortæller, at familien også har hørt fra lærere, som bruger dokumentaren i deres undervisning.

Kontaktet af skoleelever

- Og vi er blevet kontaktet af skoleelever fra 7.-8. klasse, der gerne vil skrive opgave om at se anderledes ud og om Crouzon. Det er vildt fedt, at børn selv tager det initiativ. Så har det virkelig været det hele værd, siger Metta, som sammen med Bastian og den øvrige familie også medvirker i en ny sæson af "De sjældne danskere", som bliver sendt på TV 2 til efteråret.

Læs et stort interview med Bastian og hans familie i BILLED-BLADET nr. 23, der er på gaden nu.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden