12. maj. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Først til verdens ende: Sådan har deres forhold ændret sig

Marco og Claus
Marco og Claus
Foto: Strong Productions/TV 2
Claus og Marco har fået en oplevelse for livet i "Først til verdens ende", og de har fået et tættere forhold.

Marco og Claus begav sig ud på et vildt eventyr, da de sidste år rejste mod verdens ende.

Og de har ikke bare fået en masse gode oplevelser med hjem – far og søn har også fået et tættere forhold til hinanden.

- Rejsen var en gylden mulighed for os, inden jeg skulle flytte hjemmefra og begynde mit helt eget liv, fortæller 23-årige Marco, der i februar flyttede til Aarhus.

Tættere på hinanden

Han boede i mange år hos sin mor, så da han for seks år siden flyttede hjem til sin far, skulle de to lære hinanden at kende på en ny måde. Og efter rejsen til verdens ende er de to kommet endnu tættere på hinanden.

- Da Marco flyttede ind hos mig, ville jeg have, alting var perfekt, fordi jeg voksede op hos en mor, hvor der ikke var kys og kram. På turen begyndte vi at snakke om, hvad jeg kunne have gjort bedre, da han var yngre. Men Marco sagde, at han synes, jeg havde gjort det godt, og at han var glad for, hvor vi var nu, fortæller Claus, der virkelig har nydt at få den her eventyr med sin søn.

- Den her rejse var kulminationen på far og søn, der boede sammen. At dele nogle oplevelser med Marco på den her måde har været meget stort. Allerede inden rejsen aftalte vi, at jeg skulle holde mig lidt i baggrunden, så han kunne gå forrest, når vi skulle træffe beslutninger. Det var sjovt at se, hvordan han voksede gennem turen, fortæller den stolte far.

Et minde for livet

Også for Marco var det vigtigt at vise sin far, at han også kan være den voksne.

- Inden rejsen havde min far ikke oplevet mig håndtere svære situationer. Så snart jeg begyndte i gymnasiet, var jeg nærmest aldrig hjemme, så det her var en mulighed for, at vi kunne opleve noget sammen. Og jeg fik muligheden for at tage styringen og vise, at vi er lidt mere lige mænd nu. Det var en rigtig god oplevelse, fortæller Marco.

Claus er fuldstændig enig i, at de to har fået et mere jævnbyrdigt forhold, end de havde før deres rejse.

- Vi tog af sted som far og søn og kom hjem som to ligeværdige voksne, fortæller Claus, der har fået et minde for livet med sin søn.

Glad for at inspirere andre

Det er dog ikke kun Marco og Claus, der har fået noget ud af turen. Der er nemlig flere skilsmissebørn, som har haft stor glæde af at se, hvor godt forholdet mellem Marco og Claus er, selvom de i mange år ikke var så tætte.

- På rejsen har vi fortalt om, at vi havde en periode, hvor vi ikke så hinanden så meget. Og der er mange unge mennesker, der kommer hen og siger, at de kan identificere sig med det her, fordi de er skilsmissebørn. Nu har de set os på tv og fundet ud af, at det faktisk kan lade sig gøre at få et godt forhold til den anden forælder igen, fortæller Claus, som er utrolig glad for, at han og Marcos forhold har kunnet inspirere andre.

Læs mere om: