21. mar. 2023
Af Catja Klarskov

For første gang i Bolighaj finder hjem: Tobias og Anna fik huset, men så skete det mest uheldige

Tobias, Anna og lille Svend Werner
Tobias, Anna og lille Svend Werner
Foto: Loudpeople / TV 2
Tobias og Anna fra “Bolighaj finder hjem” fik huset på drømmebeliggenheden, men så skete det mest uheldige.

I aftenens afsnit af TV 2-programmet “Bolighaj finder hjem” lykkes det tv-vært Anders Beier at præsentere kæresteparret Tobias og Anna for en bolig, der kan opfylde drømmen om et hus i hjertet af Aarhus.

Det lille hus ligger på drømmebeliggenheden, og så er det ovenikøbet indenfor parrets sparsomme budget på 3 millioner kroner.

Det første benspænd ligger dog lige for. Boligen er kun på 70 kvadratmeter, og det er en kende for småt til familien på tre, der går med tanker om snarlig familieforøgelse.

Bolighajen Anders Beier viser dem derfor de arkitekttegninger, der i forvejen ligger på en tilbygning til huset, og efter lidt betænkningstid slår det unge par til og byder 200.000 under udbudsprisen.

Det er derfor også en glad og tilfreds Anders Beier, der kort efter overbringer det aarhusianske par den gode nyhed, at sælger har accepteret buddet. Desværre er der i mellemtiden sket det mest uheldige.

Tobias og Anna har fået kolde fødder og ønsker alligevel ikke at gå videre med projektet.

– Markedet har gjort, at vi ikke længere er så tændt på idéen. Det virker lige lidt til den ustabile side lige nu. Derfor vil vi gerne hoppe fra projektet, fortæller Tobias i programmet, hvorefter Anna supplerer.

– Vi har simpelthen fået kolde fødder. Rentestigningen har påvirket vores beslutning og vores månedlige husholdningsbudget. Det er ikke særlig fedt, når den ene er på SU. Vi ville komme til at sidde meget stramt i det, forklarer hun.

Selv om det tog Anders Beier over seks måneder at finde frem til nålen i den aarhusianske høstak, så forstår han godt parrets betænkeligheder.

Siden Tobias og Anna åbnede Boligsiden første gang, har både marked og verdenssituation ændret sig markant, og nu er situationen simpelthen for usikker til, at de tør give sig i kast med et projekt i den kaliber.

Det unge par har ikke efterfølgende haft held med at finde en passende bolig i hjertet af Aarhus - tæt på familien - der imødekommer krav om både budget og beliggenhed. Til gengæld er der andre gode ting i vente for den lille familie.

Parret fortæller nemlig, at de meget snart udvider flokken med en lillebror eller lillesøster til deres søn Svend Werner.

Aftenens afsnit var sidste episode af “Bolighaj finder hjem”. Du kan se eller gense hele sæsonen på TV 2 Play.

Læs mere om: