Torsdag, 11. august 2016 - af John Lautrup

Iben Hjejle: Min sommer i hængekøjen

Iben Hjejle
Foto: Birger Storm
Iben Hjejle dukker igen op på skærmen som Aarhus-journalisten Dicte Svendsen. Mandag 22. august begynder tredje sæson af "Dicte".

Iben Hjejle, 45, har nydt en afslappet sommer, fortæller hun. Om halvanden uge kan hun igen ses i hovedrollen, når der er premiere på en ny sæson af krimiserien "Dicte" på TV 2. 

LÆS MERE: TV-serien "Dicte" bygger på virkelige hændelser

- Jeg har lavet så lidt som muligt. Jeg kan afsløre - uden at sige for meget - at det har involveret hængekøjer og kolde øl. Og sand og saltvand. Det har været rigtig godt, siger Iben Hjejle, der spiller Aarhus-journalisten Dicte Svendsen i "Dicte", der mandag 22. august blænder op for sin tredje og sandsynligvis sidste sæson. 

- Jeg har været skideprivilegeret

Mens hun har tilbragt sommeren i en hængekøje, har hun også i overført betydning fundet hvile. 

- Det handler i enormt høj grad om at kunne slappe af med den, man bliver til, når man bliver voksen. Og jeg hviler mere i mig selv som et voksent menneske, end jeg gjorde som yngre, siger Iben Hjejle.

LÆS MERE: Dar Salim fra TV-serien "Dicte" med i amerikansk storfilm

- Det er 20 år siden, jeg blev færdig på Statens Teaterskole, og jeg er glad for, at jeg har fået lov til at være med i gamet i så mange år. Det er lang tid, og jeg har hele tiden fået nogle sjove ting at lave. Noget, som har udviklet mig, uanset om det har været successer eller fiaskoer. Jeg har været skideprivilegeret, siger Iben Hjejle. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden