Fredag, 19. marts 2021 — af Majken Munk

Mette Frederiksen rørt af X Factor: Ingen bør udsættes for had

Statsminister Mette Frederiksen
Statsminister Mette Frederiksen
Foto: Hanne Juul
Danmarks Statsminister er blevet ramt af ”X Factor”-deltagernes fortællinger om de negative kommentarer på sociale medier, som de modtager.

Det er ikke ofte, at noget der sker i fredagsunderholdningsprogrammet ”X Factor” ender i Folketingssalen.

Men det er nu sket, for fredag fortalte en række af årets deltagere, at de var blevet udsat for meget grove kommentarer på sociale medier.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er nu en debat, som Statsminister Mette Frederiksen er gået ind i.

Taget overhånd

I et indslag kunne en håndfuld af årets ”X Factor”-deltagere læse en række sårende og nedladende kommentarer op, der var blevet skrevet om dem på sociale medier.

Det har rørt statsminister Mette Frederiksen så meget, at hun nu engagerer sig i debatten.

- Det har taget overhånd. Det er kammet over, den måde vi diskuterer med hinanden på på sociale medier. Det er taget til og vokset gevaldigt frem i den seneste tid, sagde Mette Frederiksen ifølge Ritzau.

Hun gav fra talerstolen udtryk for, at hun gerne vil være med i diskussionen om, hvad der kunne gøres for at sætte en stopper for det.

Tonen er barsk

Debatten er ikke kun foregået i Folketingssalen, for statsministeren har taget den til de sociale medier, nærmere betegnet sin egen Instagram, hvor hun deler indslaget med ”X Factor”-deltagerne.

”Tonen på de sociale medier er blevet ualmindeligt barsk. Ingen bør bære så hårde og hadefulde ord på sine skuldre. Særligt ikke vores børn og unge. Tak til de modige unge mennesker, der her fortæller om deres oplevelser,” skriver Mette Frederiksen i et opslag, som BILLED-BLADET har fået lov at bruge.

Statsminister Mette Frederiksen har budt ind med, at det måske er væsentligt at se på, om teknologivirksomheder kan pålægges et udgiveransvar.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden