16. mar. 2021
Af Trine Larsen

Se de nye billeder: Dronningen og kronprinsens historiske møde

Kronprins Frederik og dronning Margrethe. 
Kronprins Frederik og dronning Margrethe.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Dronning Margrethe og kronprins Frederik afholdt i dag statsråd på Christiansborg Slot, og dét var et historisk statsråd. For for første gang nogensinde skete det, mens dronningen og kronprinsen var alene i salen. Regeringens ministre deltog alle digitalt.

Med en kæmpe skærm på bordet, dér hvor regeringens ministre plejer at sidde i rækkefølge rundt om dronningen og kronprinsen ved normale statsrådsmøder, holdt majestæten i dag statsråd på Christiansborg.

Med sig havde dronningen kronprins Frederik, der styrede den kongelige computer, som udgjorde det historiske møde, hvor statsminister Mette Frederiksen og samtlige regeringens ministre deltog i mødet vituelt. De var nemlig samlet på deres respektive kontorer, hvor de loggede på statsrådsmødet, så det kunne gennemføres trods Corona-restiktioner.

Til dagens møde, hvor dronningen og kronprinsen var de eneste i statsrådssalen, var der mere end 250 sager, som skulle gennemgåes og fremlægges, ligesom der var 52 love, dronningen skulle underskrive.

Normalt er møder i statsrådet nærmest hellige og der bliver sjældent fotograferet fra et statsråd. Men dette helt særegne statsråd, hvor ministrene deltog virtuelt, skulle naturligvis foreviges.

Hvordan det historiske møde i Statsrådet så ud kan ses herunder.

Læs mere om: