11. maj. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Nye og velkendte ansigter: De skal dække årets Tour de France på TV 2

Rasmus Staghøj, Dennis Ritter og Rolf Sørensen. 
Rasmus Staghøj, Dennis Ritter og Rolf Sørensen.
Foto: Jesper Sunesen
TV 2 er klar med et hold af både nye og velkendte navne, når de blænder op for dækningen af årets Tour de France.

Traditionen tro kan man til sommer følge årets Tour de France på TV 2, og her kan seerne møde både nye og velkendte ansigter.

Den lidt ændrede holdopstilling sker som følge af, at vi desværre må undvære Chris Anker Sørensen, som døde i september efter en tragisk ulykke i Belgien.

Nyt hold

Chefredaktør John Jäger understreger over for TV 2 Sporten, at Chris Anker Sørensen, som i flere år har været en del af Tour de France-dækningen, ikke kan erstattes.

I stedet er posen blevet rystet, og det betyder, at der er flere nye ansigter med på det hold, der skal dække det historiske cykelløb, der denne gang begynder i Danmark.

Værter

Rasmus Staghøj skal igen stå i spidsen for ”Aftentouren”, mens Stine Bjerre Mortensen og Thomas Kristensen skal være værter i Tour de France-studiet, mens løbet køres i Danmark. Efter de tre første etaper tager Thomas Kristensen til Frankrig, hvorfra han skal dække løbet.

Kommentatorer

Det er igen i år Dennis Ritter, der skal kommentere alle 21 etaper fra start til slut, og han får selskab af sin faste makker Rolf Sørensen, der er ekspertkommentator.

Eksperter

De to får undervejs selskab af tidligere cykelrytter Lars Bak, sportsdirektør på Team ColoQuick Christian Moberg, landstræner Anders Lund og Riwal-rytteren Emil Vinjebo.

Lars Bak vil også fungere som fast ekspert i ”AftenTouren”, mens Moberg og Vinjebo er med i Tour-studierne. Her er der også glædeligt gensyn med Henrik Jul Hansen, der gennem en lang årrække har været en del af Tour de France-dækningen på TV 2.

Årets Tour de France begynder 1. juli, men TV 2 tager hul på dækningen allerede fra 27. juni.

Læs mere om: