25. nov. 2022
Af Caroline Andersen

Rune Renato Hansen tog til Chile for at finde sine forældre: Fandt noget helt andet

Rune Renato Hansen
Rune Renato Hansen
Foto: Christoffer Dreyer/TV 2
I programmet “De stjålne børn” tager Rune Renato Hansen til Chile for at finde sine forældre efter mistanke om, at han som barn er blevet kidnappet og solgt til adoption i Danmark.

I det sidste afsnit af “De stjålne børn”, der løb over skærmen torsdag, får Rune Renato Hansen sig en ny opdagelse.

Gennem en DNA-test, der var taget før han drog mod Chile for at finde sine forældre, finder han ud af, at han har en grankusine, Martha, i Chile. Da han var i Chile for at finde sine forældre fik han derfor sat et møde op med grankusinen Martha. Gensynsglæden var stor og grankusinen kunne berette, at hun på nært hold selv havde oplevet samme som smerte som Rune. Hendes søster blev nemlig også kidnappet efter fødslen og solgt til adoption.

- Jeg kan jo ikke kigge på et menneske og sige, at vi har noget sammen, vi er i familie af kød og blod. Men så har vi lige pludselig Martha. Hun er så vigtig en person for mig. Det er det eneste jeg har, siger Rune Renato Hansen i det sidste afsnit af "De stjålne børn".

Rune Renato fandt desværre ikke sine forældre, selv efter flere forsøg, hvor han fik adgang til nye dokumenter og nøglepersoner, der kunne hjælp med at opspore dem. Tilgengæld fik han et møde med sin grankusine, hvor han er sikker på, at de vil holde kontakten.

- Nu har jeg rent faktisk nogle mennesker som jeg vil bibeholde kontakten med og som jeg 400 procent sikkert vil kontakte når jeg komme til Chile igen. Så vil jeg sige, at så er det i gang med at bage empanadas, for nu kommer jeg med min datter, siger Rune Renato Hansen afslutningsvis i programmet med et stort smil.

Læs mere om: