Søndag, 14. marts 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Stig fra Hjem til gården efter mandens død: Jeg havde mistet mig selv

Stig
Stig
Foto: Lotta Lemche/TV 2
Stig fra "Hjem til gården" kørte fast i livet, da han mistede sin mand, Peter.

Søndag var der premiere på endnu en sæson af ”Hjem til gården”, og blandt de 14 beboere er 65-årige Stig fra Brabrand.

Det hele var dog lige ved at slutte allerede i første program, hvor han blev valgt som førstekæmper.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stig: Det gik lige i følelserne

- Det var noget nederen. Jeg ved ikke, om jeg havde regnet med det. Måske lidt, fordi jeg ikke var en af de fysisk stærkeste, fortæller Stig om oplevelsen.

Det betød samtidig, at det også var hans beslutning at pege på den af de andre beboere, som han ville i tvekamp med. Og det var ikke let. 

- Jeg valgte nok Signe, fordi jeg mente, at hende kunne jeg ganske givet slå. Når man er i dyst eller kamp, er man sig selv nærmest. Man vælger ikke den stærkeste modstander, og jeg tror godt, at hun rent psykisk kunne bære at blive valgt. Det er værre med mig, for det går meget i følelserne. Det er ubehageligt at skulle vælge en andenkæmper, så jeg gik lige i et øjeblik. Følelserne sad uden på tøjet.

Mistede sin mand

Stig er den ældste af beboerne i denne sæson af ”Hjem til gården”, og han meldte sig til programmet, fordi han var kørt fast i livet. Hans partner Peter fik konstateret kræft i 2019, og bare et halvt år senere gik han bort.

- Jeg meldte mig til programmet, fordi jeg var i en boble. Jeg mistede min partner et halvt års tid før optagelserne begyndte, og jeg havde mistet mig selv og min selvtillid, og jeg synes ikke, jeg kunne nogen ting. Jeg tænkte, at måske var det her et spark til at komme videre i mit liv, siger Stig og fortsætter:

- Jeg skrev en ansøgning om at komme med i programmet, men så slettede jeg den igen. Næste dag tænkte jeg, at det var dumt, for hvorfor bruge en halv time på en ansøgning, hvis man ikke vil sende den. Og så skrev jeg den igen.

Stolte børn og børnebørn

Og dermed endte Stig med at være blandt beboerne i ”Hjem til gården”. Han var midt i castingforløbet, før han valgte at dele nyheden med sine voksne døtre.

- De reagerede så positivt og sagde, at det var fedt og skidegodt. Det blev jeg glad for. Mit ældste barnebarn på 11 år, han hopper og danser og spørger, hvornår programmet kommer, siger Stig med et smil.

Hans børn og børnebørn kan ligesom resten af seerne følge ”Hjem til gården” hver søndag på TV 2.

GALLERI: Her er deltagerne fra Hjem til gården 2021

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden