Tirsdag, 14. marts 2023 — af Catja Klarskov

Stor mand-Stefan om sin gode ven Claus Holm: Disse ord gav mig modet til at dele min historie

Stefan Jepsen og Claus Holm
Stefan Jepsen og Claus Holm
Foto: Privat
I den nye TV 2-dokumentar “Stor mand” kæmper Stefan Jepsen både med kilo og sind for åben skærm. En kamp han fandt modet til takket være sin gode ven, kendiskokken Claus Holm.

Stefan er hovedperson i den nye dokumentar “Stor mand”, der tirsdag aften blev vist på TV 2. Her giver han et ærligt indblik i den kamp, der er liv og dagligdag som ekstremt overvægtig.

Men hvad Stefan ikke fortæller for rullende kameraer er, at det var hans gode ven, tv-kokken Claus Holm, der gav ham både mod og mulighed for at fortælle sin historie på landsdækkende tv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Claus havde faktisk foreslået et program om ham og jeg til TV 2. Det blev droppet, fordi man mente, min karakter og kamp var stærk nok alene. I starten havde jeg dårlig samvittighed, men han var bare en guttermand, der sagde: “Det skal du ikke være ked af, knægt. Jeg har rigeligt at rive i, fortæller Stefan til BILLED-BLADET.

Kendiskokken Claus Holm har optrådt på tv adskillige gange. Blandt andet som fast kok på “Go’ morgen Danmark”, som vært på “Kilden til kærlighed” og som én af de fem overvægtige kokke i TV 2-programmet “Fem fede kokke”.

Det var netop efter hans medvirken i sidstnævnte program, at Stefan besluttede at række ud til ham.

– Jeg følte mig set, hørt og inspireret af den måde, han turde at dele sine inderste tanker om at være overvægtig for åben skærm. Jeg relaterede straks til ham, og derfor havde jeg brug for at fortælle ham, hvor meget det betød for sådan en som mig, at han stod frem. Derfor sendte jeg ham en besked, og sidenhen har vores relation udviklet sig til et nært venskab, forklarer Stefan til BILLED-BLADET.

Det er ikke kun erfaringer med overvægt, de to venner har til fælles. Som ung drømte den nu 32-årige Stefan nemlig om at blive kok, og den passion deler han og Claus Holm.

Når de tilbringer tid sammen, så laver Claus Holm derfor ofte et godt måltid mad, som de nyder sammen. Derudover var han også gæst til Stefans fødselsdag, ligesom han tilbød at lave julemiddag til ham, da han hørte, at Stefan skulle tilbringe hjerternes fest alene.

– Claus er et af de mest omsorgsfulde mennesker, jeg nogensinde har mødt. Han er en kæmpe inspiration, og han har lært mig så mange ting. Blandt andet at være modig og turde tale højt om de følelser, der følger med at være overvægtig, uddyber han.

Tv-kokken Claus Holm besøger Stefan Jepsen, og sammen tilbereder de et måltid mad. 
Foto: Privat

Stefan er aktuel i dokumentaren "Stor mand", der skildrer hans liv og dagligdag som svært overvægtig. Her følger man også hans kamp mod kiloene i forsøget på at tabe sig.

Målet er nemlig, at Stefan skal ned og veje 275 kilo, så han kan få sin længe ventede fedmeoperation. Undervejs bliver seerne ligeledes bekendt med den tunge bagage, Stefan har med sig fra sin barndom.

Du kan se eller gense “Stor mand” på TV 2 Play.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden