17. dec. 2022
Af Stine Ramlyng og Sara Nørgaard

Thomas og Nikoline fra Landmand søger kærlighed forældre igen: Svend har gjort sorgen nemmere

Nikoline og Thomas Bertram
Nikoline og Thomas Bertram
Foto: Lars Horn
Sønnen Svend har hjulpet landmandsparret Thomas og Nicoline Bertram med at føle glæde igen og lette sorgen lidt, efter parret oplevede at miste deres datter Marie i en traktorulykke i 2021.

– Han har givet os sindssygt meget glæde og lidt søvnløse nætter, men når man ser hans smil om morgenen, så er det lige meget, siger Nicoline Bertram om sønnen Svend, der har fået smilene frem på sine forældres læber igen efter at have oplevet den største sorg forældre kan opleve. At miste et barn.

Kørt ned af traktor

Marie var knap halvandet år, da Thomas havde hende med ude i marken og fodre de økologiske grise, og hun blev kørt ned af traktoren. Hun døde på stedet, og det sendte familien ud i en dyb sorg.

Nikoline, Svend og Thomas Bertram.
Nikoline, Svend og Thomas Bertram.
Foto: Lars Horn

– Svend har uden tvivl gjort sorgen nemmere at leve med. Jeg troede ikke, at det var rigtigt, når jeg hørte, at det gav en ny glæde at få et barn. Men det er rigtigt. Sorgen over Marie fylder på en anden måde, lyder det fra Nicoline.

Savnet forsvinder aldrig

Savnet af Marie forsvinder aldrig, men parret mindes hende med stor glæde.

– Det er enormt vigtigt for os, at det er okay at snakke om det, der er sket. Det skal ikke være et tabubelagt emne, for hvis det er det, så er Marie også et tabu, og sådan skal det ikke være, slår Nicoline fast.

Juleaften holder familien i år på Sjælland med Nicolines familie. Her vil Marie også mangle, men det er nemmere i år end sidste år.

Læs det store interview med parret i denne uges BILLED-BLADET, der er på gaden 15. december.

Læs mere om: