22. mar. 2019
Af Lisbeth Grube

TILLYKKE: Sådan fejrer Simi Jan sin 40-års fødselsdag

Simi Jan.
Simi Jan.
Foto: Birger Storm
TV 2-korrespondenten Simi Jan glæder sig til hyggedag, på sin 40-års fødselsdag fredag. Og så har hun arrangeret et brag af en fest, hvor gæsterne kommer på rejse ud i den store verden.

TV 2’s stærke korrespondent Simi Jan toner frem fra alverdens brændpunkter på TV, men fredag den 22. marts er hun på hjemlige breddegrader i en ganske særlig anledning.

Simi Jan fylder 40 - og fejrer dagen i Gentofte med manden Allan og sønnerne Adam, 4, og yngstesønnen på 1 år.

- Jeg skal fejre dagen med mine dejlige drenge, både de to små og den store. Vi skal have en hyggedag og tage det helt stille og roligt. Jeg har ønsket mig en tegning af Adam, så jeg glæder mig til at få gaven fra ham. Og mon ikke Adam og jeg bager en lille kage - vi elsker nemlig at lave mad sammen, fortæller Simi.

Leg og mad fra Mellemøsten

Lørdag står den så på fest for venner og familie, og det bliver en aften med overraskelser til gæsterne. Simi Jan elsker at arrangere fester og sammenkomster ned til mindste detalje i borddækningen.

- Der bliver lege, dybe samtaler, akustisk mellemøstlig musik og mad fra den store verden. Gæsterne skal på en sanseberusende rejse med mig til steder, jeg holder af. Nu jeg ikke kan tage dem med til Kabul og Islamabad, har jeg lovet at bringe duftene og smagene til dem i København, fortæller Simi Jan.

Sammen med to dygtige kokke har hun sammensat en særlig menu, der forener det nordiske køkken med det mellemøstlige og indisk-pakistanske.

- Kokkene genskaber simpelthen nogle af de retter, jeg har fået ude i verden, mens jeg fortæller en lille anekdote fra stederne, så det bliver en fælles rejse, gæsterne og jeg tager på. Kokkene skal sammensmelte øst og vest, for det er jo essensen af mig. Og jeg glæder mig helt vildt til at tage mine venner på en kulinarisk rejse med retter, de fleste af dem ikke har smagt før.

Simi som festarrangør

Ifølge korrespondenten behøver en fest ikke blot at være tre-fire retter og dans. Den kan være en hel rejse og historiefortælling om fødselaren.

- Alle har en historie. Det handler bare om at gøre den nærværende og sjov, så gæsterne får en helt anderledes oplevelse. Min mand synes, jeg er lidt skør, fordi jeg går all in, men sådan er jeg. Og jeg har da også nogle gange overvejet, om jeg skulle blive festarrangør som en lille bibeskæftigelse, bemærker dagens glade fødselar.

BILLED-BLADET ønsker stort tillykke med den runde fødselsdag!

Læs mere om: