Søndag, 23. januar 2022 - af John Lautrup

Trine Dyrholm: Derfor er dronning Margrethe så god

Trine Dyrholm
Trine Dyrholm 
Foto: Martin Høien
Trine Dyrholm spiller Margrete den Første i storfilm og tv-serie af samme navn, og hun har kun godt at sige om Margrethe den Anden.

Trine Dyrholm måtte indgående studere historien om Margrete den Første for at kunne spille hende i storfilmen af samme navn, som i øjeblikket vises som tv-serie på TV 2. 

Der skulle gå godt 600 år fra Middelalderens menneskekloge dronning, til vi fik endnu en forstandig Margrethe. Vores egen dronning Margrethe den Anden. Og hende kender Trine Dyrholm af gode grunde mere til. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Margrethe er en sej dame. Jeg har haft fornøjelsen af at hilse på hende nogle gange. Jeg synes, hun er en meget fin monark. Hun har mestret at være det dér dronningevæsen, samtidig med at hun har haft en menneskelighed. Uden at være for privat, siger Trine Dyrholm.

- Det er klart, at der med den nye generation i kongehuset sker et skifte til en modernitet. Og det skal ske, for det andet hører også en anden tid til. Jeg synes nu egentlig, at Margrethe har fulgt meget godt med tiden. Og så synes jeg, at hun en gang imellem har formået at sige nogle ting til os alle sammen, som har haft en stor menneskelig værdi, tilføjer Trine Dyrholm. 

På den måde ligner de to Margrethe'r hinanden på seks århundredres afstand. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden