Onsdag, 22. februar 2023 — af Julie Nolsöe

Ulla Terkelsen afslører: Har arbejdet sammen med Boris Johnson

Boris Johnson og Ulla Terkelsen
Boris Johnson og Ulla Terkelsen
Foto: CAMERA PRESS/ROTA/Claus Fisker
Tv-journalisterne Ulla Terkelsen og Peter Ingemann rejser sammen Europa rundt, og på et af deres stop undervejs bliver det afsløret, at Ulla Terkelsen tidligere har arbejdet sammen med den tidligere premierminister i Storbritannien

I programrækken "Ulla og Ingemann ordner Europa" rejser de to erfarne tv-journalister Ulla Terkelsen og Peter Ingemann rundt for at tage temperaturen på den europæiske union. 

Det gør de i anledning af at det i januar var 50 år siden, at Danmark trådte ind i EF.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Undervejs lægger de vejen forbi en lang række europæiske lande, og kan blandt andet nyde de historiske monumenter og spændende historiske fortællinger i Spanien, Italien, Finland og Grækenland.

I løbet af rejsen kommer også en række mere personlige fortællinger fra Peter Ingemann og Ulla Terkelsens egne liv op til overfladen.

Under deres stop i netop Grækenland bliver det således afsløret, at den erfarne korrespondent Ulla Terkelsen har arbejdet sammen med en ganske højtstående britisk politiker tilbage i 90'erne.

Arbejdede sammen i Bruxelles

Mens Ulla Terkelsen og Peter Ingemann besøger Grækenland, skal de naturligvis forbi Akropolis i Athen.

For fødderne af det historiske tempel møder de den danske ambassadør i Grækenland, Klavs Holm, og det viser sig hurtigt, at Ulla og Klavs har kendt hinanden i mange år.

- I kender jo hinanden, lyder det konstaterende fra Peter Ingemann, efter Ulla Terkelsen og Klavs Holm har udvekslet kindkys.

- Ja, vi var naboer i Bruxelles i 90'erne og har været gode venner lige siden, bekræfter Ulla Terkelsen, inden Klavs Holm kommer med en sjov anekdote:

- Ja, det var der hvor Ulla arbejdede i journalistkorpset sammen med Boris Johnson. Jeg mødte ham faktisk for en tre-fire år siden og omtalte dig, og han kunne godt huske både dig og Ole Ryborg (journalist, red.), og det sjov vi havde dengang.

- Jeg kan også huske ham!, lyder det fra en smilende Ulla Terkelsen.

Den tidligere premierminister i Storbritannien, Boris Johnson, var fra 1989 korrespondent i Bruxelles for det britiske medie The Daily Telegraph, og det var altså under hans tid i Bruxelles, at Ulla Terkelsen og Klavs Holm stiftede bekendtskab med Boris Johnson. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden