Torsdag, 2. marts 2023 — af Catja Klarskov

Ups, vi er voksne-vennerne dansede løs på musikfestival: Derfor har disse kendisser deltaget 10 år i træk

Jeff
Jeff
Foto: Story Productions/TV 2
“Ups, vi er voksne”-vennerne dansede og hyggede sig på musikfestivalen Lavukstock, hvor disse to kendisser har deltaget 10 år i træk.

I aftenens afsnit af TV 2-programmet “Ups, vi er voksne” så man Jeff og vennerne fra bostedet Valbyholm danse og hygge sig på musikfestivalen Lavukstock.

Her har en bred vifte af store, danske musikere, såsom Søs Fenger, Anne Linnet og Joey Moe, gennem tiden leveret sprød musik, men det er særligt den danske rapduo Jonny Hefty og Michael Jøden, som efterhånden er blevet en fast del af holdet.  

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De har nemlig, siden festivalens spæde start i 2012, fungeret som værter, der fra scenen har styret slagets gang. Samtidig har de også fået et helt specielt bånd til de skønne, særlige personligheder, de har mødt på musikfestivalen for udviklingshæmmede.

– Det er uden tvivl de mange venskaber, der gør, at jeg prioriterer den opgave hvert år. Nu er det mit forhold til Jeff, der er i fokus, og han er sgu en guttermand – en benhård men retfærdig chef – men jeg har et personligt forhold til alle de mænd og kvinder, der skaber denne unikke festival, fortæller Michael “Jøden” til BILLED-BLADET.  

Jonny Hefty og Jøden, med de borgerlige navne Jacob Ørum og Michael Mühlebach Christiansen, startede begge som undergrundsrappere, men er i dag anerkendte musikere, der – både samme og hver for sig – har produceret dansk rapmusik. Her er sangen “Gamle dreng” nok den mest kendte, de to har lavet sammen.  

Måske undergrundsrap og fest for udviklingshæmmede for nogen er en sær cocktail, men på Lavukstock er der plads til alle slags mennesker og al slags musik – lige fra dødstungt metal til hiphop og dansktop, og det var også én af grundene til, at Michael Jøden sagde ja til jobbet dengang.

– Jeg er født og opvokset i Skanderborg, hvor Sølund (red. en specialinstitution for udviklingshæmmede) er en integreret del af byens profil. Derfor havde jeg ingen berøringsangst eller overvejelser, da jeg blev spurgt, om jeg ville lege med, uddyber han.

Du kan se Michael Jøden sammen med Jeff og vennerne fra Valbyholm i episode 2 af “Ups, vi er voksne”, der bliver sendt hver torsdag på TV 2 og på TV 2 Play. Programmet skildrer hverdagen og livets op- og nedture for en række voksne med Downs syndrom.

Michael "Jøden"
Foto: Dan Mariegaard

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden