25. okt. 2022
Af Majken Munk

Daniella fik hjælp til sin økonomi i Luksusfælden: Alligevel følger hun ikke eksperternes råd i dag

Sammensat billede af Daniella samt Mette Djernis og Kenneth Hansen i Luksusfælden
Daniella samt Mette Djernis og Kenneth Hansen i "Luksusfælden"
Foto: Viaplay Group
30-årige Daniella har søgt hjælp hos ”Luksusfælden”, fordi hun har en gæld på 496.000 kroner, som hun gerne vil af med.

I Slagelse bor den enlige mor Daniella på 30 år med sin søn på nu fire år.

Hun har ikke et overblik over sit eget forbrug, og hendes hang til cigaretter, fastfood og energidrikke gør, at pengene bliver brugt på andet end at betale sine kreditorer af.

Derfor får hun hjælp af eksperterne Kenneth Hansen og Mette Djernis i ”Luksusfælden”.

Ikke råd til at betale

30-årige Daniella meldte sig til ”Luksusfælden” i en periode i sit liv, hvor hun ikke havde noget arbejde, og hvor der var udsigt til, hun ikke kunne betale sine kreditorer.

– Det var, fordi jeg var blevet arbejdsløs, og jeg havde derfor ikke råd til at betale mine kreditorer. Kombineret med at jeg så ikke været så god til at prioritere, når jeg har handlet. Og jeg derved har følt, at jeg Ikke haft penge til fornøjelser med min søn. Der har været meget rod i min økonomi, og det har påvirket mig meget. Jeg har sovet dårligt om natten, fortæller hun til BILLED-BLADET.

Kvitter dårlige vaner

Men i ”Luksusfælden” tager hun et opgør med de dårlige vaner, og allerede fra start konfronterer eksperterne hende med de to største synder. Cigaretter og energidrikke.

Hun bruger nemlig omkring 2000 kroner om måneden på de to ting.

– Jeg vidste godt, det var mine laster, men det med at få det at vide og vist råt for usødet var hårdt. At jeg fik set, hvad jeg reelt bruger, gør lidt ondt. Det gør, at man dunker sig selv i hovedet, selv om jeg har gået og sagt, at jeg ikke har penge til at lave noget med min søn, fortæller hun.

Heldigvis er hun villig til at slippe de to laster, og det roser eksperterne hende for.

Personlige svagheder

Da hun første gang får præsenteret sit budget, bliver Daniella allerede rørt, da eksperterne gennemgår første post, som er bolig.

Hun bliver nemlig konfronteret med, at hun muligvis bør flytte, så hun kommer tættere på sit arbejde i Ringsted. Det rører hende.

– Det er, fordi jeg har gået med tankerne om at bo et andet sted i forhold til transporten til mit arbejde. Jeg er bare rigtig glad for min søns institution, så det var det, der gjorde mest ondt. At han skulle rives væk fra det, fortæller hun.

Faktisk beslutter Daniella at være ærlig i programmet om sine svagheder, fordi hun ikke ville sætte en facade op.

– Jeg synes lidt, at vi er et samfund, hvor det er lidt tys-tys. Du må endelig ikke sige, at det er hårdt, at du har det skidt på den ene eller anden måde, eller at man føler sig som en lortemor. Det skal være et glansbillede, hvor alt kører. Jeg kunne godt putte en facade på, men det hjælper ikke i den anden ende. Folk skal se tingene for, hvad de er. Jeg gør det for mig selv og for min søn, fortæller hun

Store besparelser

Selv om det ikke lykkedes Daniella at finde en ny lejlighed, flytte og sælge sin bil, inden eksperterne vender tilbage, lægger de et budget for hende.

De kan fortælle, de har sparet hende for 80.300 kroner, og at der ikke skal placeres på misligholdt gæld.

– Der var jeg i chok, fordi jeg tænkte med den lave indkomst, tænkte jeg, at der ville komme til at ligge noget der. Jeg blev overrasket, da der ikke skulle være noget, og at gældsposten blev lavere. Det var som om, der blev fjernet en byrde fra ens skuldre. Der er faktisk lys for enden af tunnelen, fortæller Daniella, der kunne blive gældfri om 8 år:

– Da han siger otte år, bliver jeg endnu gladere. Der skal bare spares, spares og spares lidt mere. Det har givet mig blod på tanden.

Nyt budget

Efter programmet har Daniella fundet ud af, at hun har et indskudslån, og derfor er der ikke udsigter til, at hun flytter fra sin nuværende lejlighed, selv om det egentlig var rådet fra eksperterne.

– Jeg har måttet sætte det lidt i bero. Jeg vidste ikke, der ikke var lavet en aftale på mit indskudslån. Det skal ud af verden først, før jeg kan flytte. Så jeg er rimelig låst lige nu i forhold til at kunne flytte, fortæller Daniella, der har fået hjælp af en økonomisk rådgiver til at lægge et nyt budget.

For hende har ”Luksusfælden” været med til at give hende mere ro i hverdagen.

– Det har været enormt rart at få overblik over min økonomi. Jeg synes, jeg har fået nogle los i røven i forhold til at se problemerne, men det har også været nødvendigt at tage det skridt. Det har været rart, at de har lavet aftaler med kreditorer. Der er småting ved aftalerne, som jeg ikke er tilfreds med. Men overordnet set er jeg glad for de aftaler, de har lavet. Det har givet enormt meget ro, at vide at alle nu får deres penge, og jeg sover godt om natten, fortæller hun.

Læs mere om: