Undrede du dig også? Derfor er dørene hos familien Varnæs ekstra brede

Hans Christian Varnæs, fru Fernando Møghe, Misse Møghe og stuepigen Agnes i "Matador". 

Hans Christian Varnæs, fru Fernando Møghe, Misse Møghe og stuepigen Agnes i "Matador". 

Foto: Sandrew Metronome
Der var tænkt på alle detaljer, da holdet bag "Matador" skulle bygge kulisserne.

Familien Varnæs' hjem i Algade lægger stuer til mange fornøjelige og ikoniske scener i "Matador". Hvem husker ikke de fine middagsselskaber, Laura, der pludselig siger op og Misse, der kommer på besøg og forsøger at forklare, hvordan lærer Andersen kom af dage.

Hvis du som ægte "Matador"-fan har set serien et hav af gange og undret dig over, at dørene i stuerne hos Maude og Hans Christian er til den brede side, så er der en god forklaring.

Spar op til 838 kr. med BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

En ny bog om danskernes favorit-tv-serie med den selvfølgelige titel "MATADOR" forklarer hvorfor: 

"Man brugte ekstra brede hospitalsdøre fra det gamle Rigshospitalet i lejligheden, den slags som en bred hospitalsseng kunne komme igennem, for det gav et bedre ind- og udsyn gennem stuerne end almindelige døre", skriver forfatter og filmredaktør ved Dagbladet Information Christian Monggaard og forfatter og filmkritiker Jacob Wendt Jensen i "MATADOR".

Det var Henning Bahs, der især også huskes for sit fremragende arbejde med "Olsen Banden"-filmene, der stod bag scenografien i tv-serien.

Storværket "MATADOR" har mere end 300 illustrationer, vejer knap tre kilo og udkom i slutningen af november på forlaget Book Lab.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden