Torsdag, 2. september 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Dobbelt op: Birthe Neumans blændende triumf

Birthe Neumman

Birthe Neumman

Foto: Dan Mariegaard
Birthe Neumann havde en blændende onsdag aften i Svendborg, da årets SVEND-priser blev uddelt.

For 17. gang skulle årets SVEND-priser uddeles, og det foregik igen i år midt på torvet i Svendborg.

Fynboerne var mødt op for at overvære kåringen af årets bedste film, tv og skuespillere, og Birthe Neumann blev aftenens helt store vinder.

Fru Fjeldsø vandt

Den 74-årige skuespiller modtog efter en lang karriere årets Hæderspris. Det vidste hun allerede inden, prisfesten begyndte, men hvad skuespilleren ikke vidste, var, at hun efter en veloverstået aften kunne gå hjem med hele to flotte og farverige statuetter.  

Birthe Neumann vandt nemlig også prisen i kategorien "Årets bedste skuespiller i en TV-dramaserie” for sin rolle som Fru Fjeldsø i ”Badehotellet”.

- Det kom virkelig så meget bag på mig. Det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg vidste, jeg ville få hædersprisen, men det andet havde ikke strejfet mig. Jeg blev virkelig overrumplet og meget bevæget, fortalte Birthe Neumann efter showet, da hun stod med de to flotte priser i favnen.  

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Karrierens højdepunkt

På scenen fik hun også takket publikum på torvet i Svendborg, og de mange andre, der har stemt på hende.  

- Jeg er blevet interviewet og blevet spurgt, om det man kalder min karriere. Jeg har benægtet, at jeg har sådan en. Jeg er så heldig at kunne leve af min hobby. Ikke desto mindre er jeg også blevet spurgt, hvad der har været det mest spændende i min karriere. Højdepunkter, men der har jeg ikke kunnet give noget svar. Men det kan jeg nu, for jeg kan sige, at det er i aften, sagde Birthe Neumann, hvorefter publikum gav hende et stort bifald.

Birthe Neumann er uddannet fra Statens Teaterskoler i 1972, og hun er kendt for en lang række roller på både film og tv. foruden ”Badehotellet” har hun også medvirket i blandt andet ”Solkongen”, ”Elsker dig for evigt”, ”Happy Ending” og ”Festen”.

Foto: Dan Mariegaard

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden