Søndag, 5. februar 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Frederik Cilius "angreb" Anders W. Berthelsen: Du har stjålet rollen!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Anders W. Berthelsen og Frederik Cilius til Robert-showet
Årets Robert-priser blev uddelt lørdag aften, og det var Frederik Cilius, der var vært på showet, hvor Anders W. Berthelsen blev hyldet for sin hovedrolle i "Bamse". Værten mente dog selv, at han var mere oplagt i rollen som den folkekære musiker.

Flere hundrede mennesker var samlet i Tivoli Hotel & Congress Center lørdag aften, hvor årets Robert-priser blev uddelt, og stemningen i salen var høj.

Ikke mindst på grund af aftenens vært Frederik Cilius, der flere gange undervejs showet fik smilet frem hos publikum.

Det gjorde sig også gældende, da han på scenen fik selskab af Anders W. Berthelsen, der skulle uddele en pris, og som senere på aftenen i øvrigt blev kåret som årets bedste mandlige hovedrolle for sin rolle i ”Bamse”.

Det krævede mange forberedelser for Anders W. Berthelsen at komme til at lyde som og ligne Flemming ’Bamse’ Jørgensen, og blandt andet skulle han tage en masse kilo på.

- Hvordan har du det med, at du har stjålet rollen fra en rigtig tyk? spurgte Frederik Cilius midt på scenen, hvorefter publikum begyndte at grine. 

- Vi var mange, der sad og ventede ved telefonen, lød det videre fra aftenens vært, der mente, at han kunne have spillet rollen som Bamse mindst lige så godt.

- Det er ikke størrelsen, der kommer an på… understregede Anders W. Berthelsen. 

Anders W. Berthelsen i rollen som Bamse
Anders W. Berthelsen i rollen som Bamse
Foto: Martin Dam Kristensen/Nimbus Film/Uppercut Media/Ja Film 2022

Men det var ikke nok til at overbevise Frederik Cilius om, at han ikke lige så godt kunne have spillet Bamse. 

- Du synger ikke nogen af de svære sange, fortsatte han sin argumentation, hvorefter han på uforglemmelig vis sang de første - og i øvrigt meget lyse - toner af hittet ”Vimmersvej”.

Frederik Cilius
Frederik Cilius
Foto: Birger Storm

Aftenens vært tilføjede i øvrigt, at det kun ville have taget halvanden time at sminke ham, så han kan kom til ligne Flemming ’Bamse’ Jørgensen – og ikke fire timer, som det var tilfældet med Anders W. Berthelsen.

Hen mod slutningen af den lille sketch kom 36-årige Frederik Cilius i øvrigt med, hvad der lignede en jobansøgning, for han er klar til 2'eren af Bamsefilmen. 

- "De unge år...! lød det skælmsk fra Frederik Cilius, der er 17 år yngre end Anders W. Berthelsen. 

Se det morsomme øjeblik mellem Frederik Cilius og Anders W. Berthelsen i videoen øverst i artiklen.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden