Lørdag, 18. marts 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Husker du ham fra Huset på Christianshavn og Matador? Sådan ser Finn Storgaard ud i dag

Arthur Jensen, Finn Storgaard og Bodil Udsen fra "Huset på Christianshavn". 
Arthur Jensen, Finn Storgaard og Bodil Udsen fra "Huset på Christianshavn". 
Foto: Ritzau/Scanpix
Finn Storgaard er især kendt fra "Huset på Christianshavn" og "Matador" - senere på året fylder skuespilleren 80 år.

Det er flere end 50 år siden, at ”Huset på Christianshavn” fik premiere på DR, men mange husker stadig flyttemand Olsen, Meyer, dyrehandler Clausen, Emma, Tue og alle de andre. 

Sidstnævnte blev spillet af Finn Storgaard, der boede oppe på kvisten sammen med Rikke, der blev spillet af Kirsten Hansen-Møller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Begge de to unge skuespillere fik nogle år senere roller i en anden fremtrædende DR-serie; nemlig ”Matador”. Hun spillede Fedes kone, Marie, mens Finn Storgaard kunne opleves i rollen som Maude og Elisabeths lillebror, Gustav Friis.

Finn Storgaard blev uddannet fra Det Kongelige Teaters elevskole i 1968, og siden har han haft en lang række forskellige roller på teatret. Foruden de to kendte DR-serier har han også spillet med i en række andre tv-serier samt film.

Den 79-årige skuespiller har siden 1968 været gift med Lotte Horne, som han mødte, da de begge gik på elevskolen. Hun er også skuespiller og er især kendt for at have lavet en masse teater, ligesom både hun og manden i øvrigt er anerkendte kunstnere. 

Forleden var ægteparret, som begge fylder 80 i år, til premiere på den danske komediefilm ”Bytte Bytte Baby”, hvor der blev budt på hotdogs.

Finn Storgaard og Lotte Thorne
Foto: Martin Høien

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden