15 år siden: Husker du da Harry Potter gik til filmen?

"Harry Potter og de vises sten".

"Harry Potter og de vises sten".

Arkivfoto: Ronald Grant Archive / Mary Evans
I disse dage er det 15 år siden, den første film om troldmandslærlingen Harry Potter og J.K. Rowlings magiske univers ramte lærredet.

For 15 år siden kunne fans af J.K. Rowlings "Harry Potter"-univers spændt sætte sig til rette i biografsæder verden over og se nærmere på forvandlingen fra bog til filmlærred. 

LÆS MERE: Emma Watson: Jeg er feminist

Den første bog i den ikoniske "Harry Potter"-serie, "Harry Potter og de vises sten" (originaltitlen er "Harry Potter and the Sorcerer's Stone", red.), fik ifølge imdb.com verdenspremiere i i Storbritannien den 4. november, i USA den 14. november og i blandt andet Danmark, Sverige og Finland den 23. november. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Filmede i 10 år

Med ét slag var Daniel Radcliffe, der spiller hovedrollen som Harry Potter i alle otte film, verdensberømt, og sammen med Emma Watson og Rupert Grint, der spiller Hermione og Ron, skulle han vænne sig til at blive forbundet med troldmandsuniverset de næste mange år.

Allerede året efter fik "Harry Potter og hemmelighedernes kammer" premiere, og de næste år trak trekløveret jævnligt i troldmandskapperne for at filme. Den sidste film, baseret på "Harry Potter"-bogserien, "Harry Potter og dødsregalierne del 2" havde premiere i 2011.

SE BILLEDERNE: Sådan ser Harry Potter-stjernerne ud i dag

I øvrigt har en helt ny film i J.K. Rowlings magiske univers i disse dage premiere, nemlig ”Fantastic Beasts and Where to Find Them" (på dansk "Fantastiske skabninger og hvor de findes", red.), der er baseret på spin-off-bogen af samme navn, som forfatteren udgav til fordel for velgørenhed for nogle år siden.

Se traileren til den nye film og læs mere om "Harry Potter"-universet på hjemmesiden pottermore.com

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden