5. jul. 2021
Af Julie Lund Rosenfeldt Isen

ABBA sætter vild rekord

ABBA
ABBA
Foto: Ritzau/Scanpix
ABBAs album ”ABBA Gold” har sat en vild rekord på den britiske albumhitliste.

Måske har du også en udgave af ABBAs opsamlingsalbum ”ABBA Gold” stående hjemme på hylden – og ellers kender du i hvert fald numrene, det indeholder.

”ABBA Gold” er nemlig titlen på opsamlingsalbummet, der indeholder den svenske supergruppes største hits – bl.a. “Mamma Mia", "Waterloo", "Dancing Queen" og alle de andre udødelige ABBA-klassikere.

Og nu har ”ABBA Gold” sat en vild rekord!

Albummet er nemlig det første album nogensinde, der har ligget på den britiske albumhitliste i 1000 uger – altså, over 19 år. Det skriver BBC.

Den britiske albumhitliste indeholder de 100 mest solgte, downloadede og streamede albums, og lige nu ligger ”ABBA Gold” på en 17. plads.

”ABBA Gold” blev første gang udgivet i 1992 og er siden blevet genudgivet ved flere lejligheder – bl.a. i både 1999 og 2014 for at markere jubilæer for gruppens sejr med ”Waterloo” i Eurovision Song Contest i 1974.

Ud over den imponerende hitliste-rekord kan ABBAs opsamlingsalbum også prale af at være det næstbedst sælgende album i Storbritannien nogensinde – kun overgået af Queens ”Greatest Hits”-album.

På verdensplan er der solgt over 30 millioner eksemplarer af ”ABBA Gold”.

Læs mere om: