TILLYKKE: Janet Jackson fylder rundt

Janet Jackson fotograferet i 2013.

Janet Jackson fotograferet i 2013.

Foto: AOP
Den amerikanske sangerinde Janet Jackson, der er søster til Michael Jackson, runder i dag et skarpt hjørne.

Når én af pop-historiens bedst sælgende kvindelige artister, Janet Jackson, i dag den 16. Maj fylder 50 år, er der ikke meget, hun kan ønske sig.

For ét af sangerindens hedeste ønsker - at blive mor - ser ud til at være gået i opfyldelse, idet hun er gravid med ægtemanden Wissam Al Mana.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Den gave ser ud til at være den at største i Janet Jackson 50-årige liv, for hun har aflyst og udsat sin verdensturné for at stifte familie med manden, som hun hemmeligt giftede sig med i 2012 ved et stille, intimt og hyggeligt bryllup efter at de havde været kærester i to år.

LÆS OGSÅ: Janet Jacksons bror bekræfter: Hun er gravid

Med en karriere der begyndte, da Janet var syv år gammel, hvor hun fulgte i sine kendte brødre, Jackson Five's fodspor, og især knyttede tætte bånd med sin otte år ældre storebror, pop-kongen Michael Jackson, har hun heller ikke meget tilbage at ønske.

Janet Jackson har solgt over 100 millioner plader, haft 37 hits på 1. pladsen, vundet fem Grammys og tillige haft en karriere indenfor TV og film.

Jacksons triste barndom

Janet Jackson, eller rettere Janet Damita Jo Jackson, som der står på dåbsattesten, kunne måske ønske at have haft en bedre barndom. For ligesom sine søstre og brødre, hvor hun er den yngste i rækken af ni, var barndommen langt fra lykkelig.

Som sin verdensberømte storebror, Michael Jackson, der tydeligvis led som følge af svigt i barndommen, har Janet, trods berømmelsen og tilbedelsen, også kæmpet med vægten, men også med mindreværd, manglende selvværd og følt sig både uelsket og svigtet. Ikke mindst af dem, der burde elske hende mest; forældrene.

LÆS OGSÅ: For fem år siden: Michael Jacksons tragiske død

Janet Jackson har aldrig rigtig formået at børste barndommens grufulde svigt af sig, og selv om hun også har skrevet bøger, bl.a for at hjælpe andre på vej, kan hun aldrig glemme især faderen Josephs mange krav og hårdhændede opførsel.

Far måtte ikke kaldes for far

I adskillige interviews, blandt andet med Today Show, har hun nærmest tårevædet fortalt åbent og ærligt om, hvordan det præger et barn at begynde i showbiz så tidligt, hvordan hun kun måtte kalde sin far for Joseph og hvordan han holdt ro i børneflokken, hvis talenter han udnyttede til fulde og med hård hånd.

I dag, hvor Janet Jackson fylder 50 år, ser hun gladere og smukkere ud end nogensinde før, og hun kan se tilbage på et tumultarisk liv, der har været ligeså hårdt, som det har været spændende.

LÆS OGSÅ: Michael Jacksons ven fornemmer ham stadig

Et liv, hvor hun trods berømmelsen har formået at holde det helt private privatliv udenfor offentlighedens søgelys for måske på den måde at bevare jordforbindelsen.

Og apropos ønsker på dagen, ja så vil hun helt sikkert ønske sig, at hendes bror Michael Jackson, der på tragisk vis døde i juni 2009 stadig var her, så de to, der altid holdt med og af hinanden, stadig kunne grine sammen og glæde sig over at hans tre børn snart får en fætter eller kusine føjet til Jackson-klanen.

Janet Jackson fotograferet i marts 2016.
Foto: AOP

Janet Jackson fotograferet i marts 2016.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden