Christian Eriksens gamle ven spiller EM med indopereret hjertestarter

Daley Blind og Christian Eriksen

Daley Blind og Christian Eriksen

Foto: Ritzau/Scanpix
Danmarks store fodboldstjerne Christian Eriksen skal have indopereret en hjertestarter. En af Eriksens tidligere holdkammerater fra Holland spiller EM-slutrunde med den type pacemaker, Eriksen skal have indopereret.

Den danske landsholdsspiller Christian Eriksen, 29, skal have indopereret en avanceret pacemaker, en såkaldt ICD-enhed, efter at han lørdag under EM-kampen i Parken mod Finland faldt om med hjertestop og måtte genoplives på banen.

Christian Eriksen får særlig pacemaker

Det har Dansk Boldspil-Union via landsholdslæge Morten Boesen på de sociale medier meldt ud.

Hjerteforeningen skriver på sin hjemmeside, at en ICD-enhed er en avanceret pacemaker, der kan stoppe livstruende anfald af hurtig hjerterytme fra hjertekamrene.

Hollandsk kammerat med hjertestarter

Hollands nuværende landsholdsspiller Daley Blind, der er med til denne EM-slutrunde, har fået en tilsvarende ICD-enhed opereret ind, fordi han tidligere i karrieren fik hjerteproblemer.

Vennen er påvirket

Christian Eriksen og Daley Blind, 31 år, var for år tilbage holdkammerater i den hollandske storklub Ajax Amsterdam.

Christian Eriksen og Daley Blind
Foto: Ritzau/Scanpix

Christian Eriksen og Daley Blind

Og de to gamle venner har i engelsk fodbold, da Eriksen spillede for Tottenham og Blind for Manchester United, flere gange mødt hinanden på banen.

Daley Blind har til hollandske medier udtalte, at han var meget påvirket af situationen med Christian Eriksen, og at han var tæt på at droppe Hollands EM-kamp mod Ukraine i søndags.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden