Søndag, 12. december 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Christina Roslyng: Derfor er hun så vigtig for landsholdet

Christina Roslyng
Christina Roslyng
Foto: Ritzau Scanpix
Christina Roslyng har for længst sluttet sin professionelle håndboldkarriere, men alligevel har hun en vigtig rolle på landsholdet, der i disse uger spiller VM i Spanien.

Christina Roslyng var en af de store håndboldprofiler på landsholdet fra 1998 til 2004, hvor der blev vundet mange medaljer til Danmark.

Siden da har hun blandt andet arbejdet som coach, men i 2020 vendte hun tilbage til landsholdet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Christina Roslyng nye opgave

43-årige Christina Roslyng er i dag ansat som Team Manager, og hun er derfor også med i Spanien, hvor de danske håndboldkvinder i disse uger spiller VM.

Det er blandt andet hendes opgave at opdage, hvis der er uro eller konflikter i truppen, som hun sammen med landstræneren skal tage sig af, og hun skal være med til at skabe tillid i truppen, så alle kan præstere optimalt.

Med til at skabe tillid

Over for TV 2 satte hun sidste år flere ord på de opgaver, hun har som team manager.

- Hvis jeg skal sætte overskrifter på i forhold til min egen erfaring fra dengang, hvor jeg spillede på landsholdet, så vil de to vigtigste overskrifter handle om at få skabt tillid. Tillid blandt spillerne, tillid i ledelsen, tillid til at man tør være ægte og oprigtig og autentisk. At vi tør være sårbare sammen.

- Og så få skabt en psykologisk sikkerhed sådan at man lige netop, når man kommer og møder ind til landsholdssamlingerne, så er man sig selv, og man tør være sig selv, og man er sikker og har tillid til de andre spillere og omgivelserne. Det betyder alverden i forhold til at kunne præstere under pres for eksempel under en slutrunde, hvor det hele er sat på spidsen, forklarede Christina Roslyng sidste år til TV 2.

Forskel på mænd og kvinder 

Jesper Jensen overtog jobbet som landstræner i begyndelsen af 2020, og forud for sin første slutrunde i december sidste år, satte han over for BILLED-BLADET ord på, hvorfor det er vigtigt på især et kvindehold, at man også har fokus på den mentale del, når man er til en slutrunde. 

- Et damehold er mere nuanceret. Der skal være tid til dialog og snak, og man skal kunne være ved hinanden og passe på hinanden. Og det betyder rigtig meget, at alle har det godt, for piger tager det rigtig meget på sig, hvis der er én, der ikke har det godt. Drengene ville tænke, at det var hans eget problem, og at vi er her for at præstere, fortalte Jesper Jensen, der selv har mange års erfaring som del af herrelandsholdet. 

På Håndbolddamernes Instagramprofil fortæller Christina Roslyng mere om sin rolle på holdet. Se videoen herunder.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden